Tyskland!

Hej och hopp
Cissi vid ratten och Gustav bloggar.
Dagens väder har bjudit på regn, regn och störtskurar. Från Puttgarden, Tyskland till Ljungby var det biltvätt med underspolning.. Men strax innan Motala sprack det upp och nu skiner solen härligt på oss som åker hemåt.

Anatar att ni spricker av nyfikenhet om vårt besök i Tyskland.
Ni kan i lugn och ro läsa vidare om jag svarar på allas fråga,
-JA, vi kom igenom tullen. Det enda som skulle hota vår hemkomst är nu maskinella eller mänskliga brister men ännu ser vi inga sådana tecken. Vi är relatvit pigga och bussen borde väl hålla 80 mil till.

Åter till Tysklandsturen
Som ni redan vet var korven ombord på färjan lite sådär men det blev bättre, kommer till det.
Väl i land i Puttgarden åkte vi hela 7km(!) till de stora butikerna, man undrar vad de specialiserat sig på då de öpnnar kl 04.00 på morgonen, gränshandel kanske?
Vi åkte och rekade lite inför lördagen då stora inköpsdagen skulle bli, då skulle också Svensson komma. Det ska dock sägas att han lämnade Ö-vik på fredagen och kom till Västerås, då slog stora sjukan till och han blev tvungen att vända. Det var nog tur, väl hemma i stan igen fick han diagnosen dubbelsidig lunginflammation. Ingen vanlig förkylning som han trodde. Bara att ta sig hem var nog ett arbete hårdare än de flesta tror. KRYA PÅ DIG hälsar vi.

Våra planer på att tillbringa en dag i Lübeck gick lite i stöpet eftersom klockan var fyra på em när vi ordnat en campingplats (tar inga risker när vi är i utlandet) men en tur dit blev det ändå på kvällen.
Vi firade vår 11månadersdag (vad fort det går, vi som just träffades) på en restaurang vid kanalen i Lübeck. Visst får man vara lite nykär fortfarande?
Denna matupplevelse var en liten förbättring mot våra tidigare upplevelser, okej en gigantisk förbättring.

Vår mammaversion och alla andra versioner flätar vi nu samman. Väl i det stora okända landet bestämde vi oss tidigt att kosta på oss att bo på camping. Hittade efter en god stunds letande en som passade våra behov. Europa camping blev nattens lägerplats.





En av de tjusiga infarterna till det gamla Lübeck. Men titta noga på bilden, nog är det nån besiktningsanmärkning på bygget. Alla vinklar verkar inte vara rät.. Pappa Ulf, vad säger du?




En delikat frukost, efter att gjort plats för resans stora shoppingrunda låg både tallrikar och skedar djupt instuvade. Men många negr..*host* folkslag äter ju med händerna och det funkade även utmärkt för oss.




Nog har utsikten varit bättre, varken sjö eller strand.
Det var faktiskt bara några hundra meter till havet och campingen var rikigt mysig. Det är inte alltid dumt att vara oförstående svensk, (även om Cissi fick upprepade beröm för sina språkkunskaper) vi hade inga euro till deposition och någon förskottsbetalning var inte möjlig. Visa kortet fungerade inte där. Den snälla tanten i receptionen hjälpe oss och vi gjorde upp affären dagen därpå med nya friska euro.

Nu börjar slutet på vår resa, men några inlgg til blir det allt.. /Gustav

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0