Plugg

Hej och hå vad det går. Klev upp 07:15 för att plugga. Gustav låg kvar i sängen och myste under det varma täcket, men jag var stark och stod emot frestelsen att krypa ner igen! Har pluggat effektivt hela förmiddagen och jag tänkte fortsätta en timme till ungefär innan jag tar helg. Tycker det är lite synd när man måste lära sig av facit. Hade det inte varit bättre med fler repeterande uppgifter och en teoribok som förklarar lite mer lättförståeligt? Det går framåt trots allt och jag borde nog hinna klart innan tentan iaf, som faktiskt bara är tre veckor bort.

Vad är självkostnaden för cykel A, B och C?

...

Det brinner på Solgårdsgatan. Tycker så fruktansvärt synd om de som mister allt i branden. Nyfikna som vi var så gick vi dit och kollade, men när jag såg röken som vällde ut ur taket och fönstren så blev det riktigt känslomässigt jobbigt och några tårar trängde sig fram. Det var troligtvis en blandning av minnen från branden på vår gata för 10 år sedan, liten hormonrubbning och tanken på att det hade kunnat vara vårt hus. Hoppas att det inte sprider sig till andra hus..

Ieeeeewww vad äckligt.

Sitter på bussen till Ö-vik för tillfället. Öppnade en vit spypåse för att slänga mitt bananskal, då låg det en massa använda snusar där...blääää. Naturligtvis kom jag åt de där snusarna, så nu luktar mina fingrar äckelpäckel. Försökte gnugga av lukten mot banangeggan (nöden har ingen lag), men jag kan fortfarande ana doften bakom bananlukten. Förlåt tangentbordet för att jag misshandlar dig med nån annans saliv och snus.

Åt skogen med jantelagen

24 poäng av 25 möjliga på enskilda inlämningsuppgiften... Jag säger då det. Sånt händer inte mig så därför vill jag vara lite kaxig. Detta innebär också VG på hela ledarskapsmomentet...

Stor klapp på axeln till mig.

Tisdag

Idag har det hänt grejer.

Började dagen med lite skönt slumrande på bussen till Umeå. Sen var det stora steg mot anslagstavlan där tentaresultatet var uppsatt. 36 poäng av 50 möjliga vilket betyder VG! Woho! Mitt första tenta-VG.

Besök på Uniaden, som är nån sorts tillställning där studenter och företag får träffas. Gick förbi hos MacGregor och Hägglunds Drives för att kolla in möjligheterna att få praktik och sommarjobb där. Verkar lovande iaf. Självklart fick vi med oss en hel del give-aways. Måste påpeka att utbudet och variationen av give-aways på Uniaden var mycket större än på den där företagsträffen vi besökte när vi gick andra året på gymnasiet...

Både laptop-fodralet och nya laddaren till gamla datorn hade kommit hem idag. Så nu blir det till att lägga över allt från gamla till nya datorn.

När Gustav är borta...

...äter jag pasta med smör till lunch. MUMS!

en ovanlig måndag

Klockan är 11.30 en måndag och jag skäms för att säga det, men jag ligger fortfarande i sängen. Eller jag är rätt nöjd att jag kan göra det utan någon som ringer från nåt jobb eller skolan och undrar vart jag är. Tummen upp för noll obligatoriska moment på skolan.

Gustav lämnade mig vid 04.00 imorse, vilket innebär fyra nätter tills vi ses igen.

ÖA är avverkad, liksom en googling i självkostnadskalkyl och förståelsen börjar infinna sig.

Nerkörning av lastbil till Sundsvall igår och medfölljande "vill-du-fara-till-IKEA-på-söndag-mutning". Blev lite småshopping plus en sväng förbi fyndavdelningen där vi fick med oss ett badrumsskåp. Lite stort, men underbart med förvaring inne på toan. Fyndade även tre härliga klänningar på rean som pågick i alla affärer. Halva rea-priset, sista dagen, allt ska bort, 75% på allt i butiken....aaah, ljuva ord.

Kvällen bjöd på tårta och mycket goda kakor hos 25-åringen Anna.

lite kalkylering nu så

Made for you

Tänkte avsluta dagen med att använda mig av ett uttryck från Blondinbellas blogg som verkligen sammanfattar mitt och älsklingens förhållande: "Är det lätt så är det rätt, är det rätt så är det lätt".

Sommar, sommar, sommar

Frågade Gustav idag vilken hans åsikt var i frågan om det är bättre att köpa många, billiga plagg med dålig kvalité eller få, dyra, men hållbara plagg? Hans engagemang i frågan var väl inte den högsta, så jag stod för resonemanget i den frågan. Jag skulle vilja ha en garderob full med härliga plagg som inte noppar efter två tvättar eller krymper på längden. Tyvärr håller min garderob (och plånbok) långt ifrån den standarden, men är en önskedröm. Med denna filosofi i tanken gick jag på stan... Drogs in på Wedins av alla halva reapriset-skyltar. Ut kom jag med tre par sommarskor i äkta skinn. :) Hittar man skinnballerinas för 150:- styck istället för 600:- så känns det rätt värt det om man förhoppningsvis slipper den där värsta avfallslukten som lätt bildas i syntetskor. Som tur är kommer ju jullönen till helgen!

På väg

På väg söderut igen, 3 timmar till Umeå.
Gårdagen bestod av huslastning och visst fick jag assistera.. Jag tror det är nyttigt att "praoa" i olika branscher. Dels så får man en inblick i hur andra har det, istället för att tänka "vad lätt han måste ha det", också har man ingen aning om vad de egentligen gör. Denna praktik har gett mig nya kunskaper. Nu vet jag att jag inte vill jobba som lastbilschaufför vintertid till exempel ;). Tänk er vinter, minusgrader, halka, tunga snökedjor. Nä, inget för mig. Jag skulle vilja ha enbart lastbil, inget släp, skåp och bara köra på sommaren. Men det är jag. Gustav beundrar jag för att han har hittat det han vill göra och trivs med det. Min beundran är stor för alla lastbilschaufförer, speciellt vintertid. Ulf, du behöver inte vara orolig, jag vill fortfarande ta lastbilskort. Kan ju vara bra att ha! :)

Onsdag idag, praktiskt taget helg!

Hej hå hej hå

Vattenjympan fick hastigt avbokas för ikväll är det Piteå som gäller! Liftar med Gustav som ska dit och lasta hus. Blir mysigt med en natt tillsammans. Sen tänkte jag hoppa av nere på stan i Umeå, så ett plus med resan är att jag slipper betala bussen ner på stan...

Dagens skola bestod av föreläsning om break-even och resultatsdiagram(?) och uppgiftslösande, vilket innebar att jag fick lov att försöka rota fram mina mattekunskaper som fanns där inne nånstans. X och y och paranteser var väl inte riktigt det jag gillade bäst. Jag gillar när man kan hålla sig till 1+1 och såna tal. Men det ska nog gå vägen.

60 km till Skellefteå

Efter-tentasnack

Som jag har längtat efter denna stund. 10, en lördagsmorgon, dagen efter tenta. Gustav ligger och sover bredvid och jag njuter av att inte behöver plugga något alls. Härligt.

Dagen bjuder på diverse aktiviteter. Det bjuds på tre-rätters ikväll för inbjudna gäster, dvs två styckna... Innan dess ska vi väl försöka ta oss ner på stan (i mina drömmar iaf) och på Coop.

dags att skriva inköpslista och väcka mannen

Inför tenta-snack

När klockan är 14:05 senare idag, tentan har pågått i fem min och jag redan är less, då ska jag ha dessa bilder i mitt huvud. Kreta 2007...aah, remember Yomama? :-)



Jag med drinken Cecilia (världens mest dekorerade drink) på restaurangen Cecilia... Lägg märke till de turkosa sittdynorna.



Dagsutflykt till Elafonisi (hur man nu stavar det). Rosa sand är inte helt vanligt!

icandoiticandoiticandoiticandoiticandoiticandoit

Köttplättar och stekt mos

Intensiv pluggdag med efterföljande husmanskosts-matlagning. Så kan väl dagen sammanfattas. Pluggningen kan vi skippa, men maten vill jag hemskt gärna framhäva (så att mamma vet att jag äter riktigt). Hemmagjorda köttbullar, eller de första kan kallas bullar, resten kallar jag mini-köttplättar. Potatis, som jag gjorde nån slags mos av, billigt och gott. Och toppingen på det hela, hemmagjord lingonsylt. Synd bara att äta nåt så gott själv. Roligast var dock att Gustav berättade att han suktade efter just denna maträtt, innan han visste att jag hade ätit det ;-).

Tenta om ganska exakt 38 timmar. Bajs. Blir spännande att se hur det kommer gå.

Efter träningssnack

Håhå, Sex And The City har börjat gå på Trean igen kl. 22.55. Vilket innebär att det knappast är sovdags innan halv tolv! Full fart!

Tänkte ägna denna vecka åt tentaplugg faktiskt... Målar upp en bild i mitt huvud över hur det kommer se ut på fredag. Kl är 18.00, tentan är avklarad, efter-tenta-kväll hos West, förhoppningsvis mysa med Gustav...aahh.

but know the leadership process

Man ska vara glad för det lilla.

Jag är i ett rus just nu. Min nya kärlek stavas Toshiba Satellite Pro u400 13g. Den är så underbar och jag är så otroligt lycklig att den överträffade mina förväntningar. Det var en märklig känsla att MIN dator faktiskt har en skärm som står upp av sig själv... Wohoo!

I övrigt så blev det en natt i Ö-vik. Åter igen till Umeå i eftermiddag med lastbil.

Nu ska jag försöka väcka min största kärlek och kanske ta en morgonpromenad?

IKSU-snack

Jag måste säga att tv-apparaterna på IKSU underlättar träningen väldigt mycket. En apparat till varje "konditionsmaskin" är lyxigt. Hur orkade man träna innan de uppfanns? ;-) Det är dock lite nervöst att titta, rätt vad det är så tappar man kontrollen över sitt joggande, snubblar och slungas iväg av löpbandet... Har än så länge inte hänt som tur är. Men man får aldrig vara för säker...

Sista rycket

Ny dag, nya möjligheter...hm. Orkade inte göra klart enskilda uppgiften igår, gav upp runt 00.00. Men nu är det nya och friska tag... Lovar mig själv och alla andra som bryr sig att jag ska vara klar senast 14. Kom igen nu Cissi...



Bjuder på en bild som någon kommenterade att det kunde vara en sån bild som finns i tidningar när man har avslöjat någon.. "Ligan upptäckt" Lägg till lite suddiga ansikten så har ni den perfekta scoop-bilden.

Hur mår alla andra idag? Någon som har en roligare lördag förmiddag än jag?


Celebration

Kom på att jag firar två år på Telia i 20 minuter till. Kanske inte är så mycket att fira, men faktum är att den tidsperioden är jättelång i min värld... Grattis till mig...

Nu måste jag sluta vara så aktiv är, har trots allt en del plugg kvar.


Mitt i enskilda uppgiften

Skolarbete på en fredagskväll är inte så jättespännande. Inte särskilt kul heller. Kommer dock kännas skönt när denna del är bortgjord och jag kan koncentrera mig på tentan som äger rum om om ganska exakt sju dagar.

Imorrn kommer min underbara särbo upp med min dator...wiiii!! Bäst att jag pluggar på.

Tack Fackhäll för att jag får låna dina dator, helt otroligt schysst, du skulle bara veta hur tacksam jag är!

Your up then your down

Det går ner och det går upp, man får sammanbrott, man får lyckorus. Veckan har speglats av denna berg- och dalbana.
Laddaren till datorn gick sönder i onsdags och just nu har jag bara 60% kvar av batteriet. Tur i oturen så skickades min dator samma dag... På väg hem från skolan idag gav jag dock upp hoppet om att datorn inte skulle komma innan helgen, minuten senare fick jag ett sms om att den finns att hämtas. Wihi! Har även kollat upp vad en ny adapter till datorn skulle gå på, det verkar iaf finnas att få tag på. Känns bra, mycket bra.

Sen är det ju den där enskilda uppgiften som ska in på måndag. Blir kvällens uppdrag att fixa till den.

Hörs

Sweet dreams



Lycka är att få shoppa på Primark. London 2008.



Back to reality

Sista natten innan Gustav drar iväg. Sedan är det tillbaka till verkligheten med plugg och veckopendlande. Känns lite skönt också, man uppskattar varandra mer när man får känna saknad. Den tidigare söndagsångesten har ersatts av lite optimistiska tankar och jag har börjat inse att vi är flera som sitter i samma båt. Verkar som att de flesta inte har orkat kolla åt skolböckerna.

Började längta efter våren idag. Doften av asfalt, fåglar som kvittrar, träd som blir gröna och vårsolen... Och min födelsedag naturligtvis! Känns så mycket lättare att ta sig genom de iskalla dagarna när man vet att våren och värmen är alldeles runt hörnet.

Trettondagen imorrn och den firas med plugg!

Söndagsångest

Skolstart på torsdag? Nää?

Just nu känns skolan så avlägsen, men samtidigt alldeles för aktuell. Boken ligger och samlar damm, påbörjade enskilda uppgiften har inte öppnats på mer än två veckor och tentan känns hopplös. Jag har endast mig själv att skylla för att jag inte tagit tag i pluggandet tidigare. Ack så svårt det är att sätta sig ner att plugga när det finns så många roligare alternativ, som t.ex. att städa, diska och jobba...hrm... Hoppas allt känns ljusare när vi börjar nästa kurs!



Mitt i all denna ångest har jag dock lyckats bestämma mig för en liten dator som är beställd, men inte levererad. Känns så bra. Blir dock spännande att se om Toshiba är nåt att ha. 13,3 tums skärm är alldeles lagomt för mig.

Jul blev annorlunda, men bra. Dagen började med frukost hos U och M i Bjästa och julspelstittande i Nätra kyrka. Magsjuka satte stopp för det ursprungligt tänkta firandet och ersattes av ett lugnt firande hemma hos mamma och pappa tillsammans med brorsan och hans tjej. Mat, mat och lite julgodis intogs.

Juldagskvällen och intagandet av rusdrycker har gjort att jag blir illamående så fort någon nämner vin samt Sambucca (speciellt det sistnämnda). Blä.

Nyår firades i kalla och gnistrande "länsfjället" Solberg. Jag tog oväntat hem vinsten i Texas Hold'em efter att ha varit utslagshotad flera gånger. Fick genomföra ett klädbyte under nyårskvällen pga jordgubbssöl. Kläderna Ogge hade på sig under kvällen försvann allt eftersom på något konstigt vis, kika in Facebook för att se bevisen. Kul att vara på nåt annat ställe än hemma och fira nyår!

Nu är det god natt!

RSS 2.0