Tips från amatörer.

Nu är det bara några timmar kvar på vår resa och det är väl som Gustav säger, klarar man en sån här resa utan att ha rykt ihop eller blivit less på varann, då klarar man mycket tillsammans.

Vill ge ett litet tips till alla som ska utomlands. Känner man att man inte riktigt behärskar språket kanonbra i landet man besöker, så prova ändå att använda det! Det kan leda till att man slipper betala pant för toanyckel och endast behöver betala parkering för en timme istället för två-tre som det faktiskt blev...sen måste man förstås se lite vilsen och svensk ut också!

Ska man göra en resa som vi gjort, med mycket tid i bilen, så är det riktigt skoj att ha med sig datorn (och gärna mobilt bredband). Dels för att man kan dela med sig av det som händer på en gång, medan det är färskt i minnet. Man slipper återberätta allt i detalj femtioelva gånger till alla i närheten. För vår egen skull har det varit en bra sätt att döda tiden i bilen, men det blir också ett fotoalbum där vi noterat det viktigaste innan vi glömt det, tillsammans med roliga detaljer.
Bäst investerade tillbehöret var lugnt omvandlaren från 12 till 230 volt (hade dock varit klockren om den klarat av plattången också).

Blir man duschnödig (det är ju inte så ovanligt), smit in på en camping och låna duschen. Oftast slipper man det dåliga samvetet då det på många ställen kostar en slant att duscha, så ta med en femma och tia då dessa är vanligast i duschautomaten. Var inte oroliga för att bli upptäckta, då det cirkulerar massor med människor dygnet runt.

Gustav rekommenderar att ha Motormännens vägatlas med sig. Förutom att Gustav är konservativ och vill använda en gammal hederlig karta istället för gps, så är den bra för att bl.a. badplatser är utmärkta. Vi samtycker i frågan om att det ena inte behöver utesluta det andra, med gps och karta åker man sällan vilse. Gps:en är utmärkt för att se vart man faktiskt är och inte var man trodde att man var...och kartan ger en bättre översikt än gps:en (iallafall Telia Navigator, som man kör i mobilen) och den fungerar utan ström.

Vilket leder oss osökt in på övernattningsställen. Man behöver verkligen inte slösa bort en massa pengar på att hitta campingplatser och dyl. men är ändå noga med att välja övernattningsplats. Badplatser har varit vår melodi. De ligger oftast en bit från vägen och det är inte så många badgäster på nätterna. Att det ligger en bit från centrum behöver inte vara negativt, det är oftast lugnare och lättare att hitta platser där man är ensam. Gustav gör ett tillägg att i MM vägatlas så är allmänna badplatser utmärkta på kartan.

Tror att det var allt som Cissi hade att säga. För tillfället i alla fall. Hörs. Hej.

Tips till trafikredaktionen.

Jahapp, då sitter Cissi åter bakom datorn med två uppsvällda överöron...
Historien lyder som sådan att jag skulle vara snäll och byta till förarplatsen medan Gustav var inne och betalade bränslet, men det gick inte som planerat. Hamnade med huvvet ovanför bildörren när jag skulle sätta mig i bilen på ett coolt(?) sätt. Dock blev det inte så coolt när dörren lyckades stängas samtidigt som jag for med huvvet mellan bildörrn och dörrkarmen på bilen, vilket resulterade i en smäll och en vettskrämd Cissi som trodde hon skulle dö. Efter att jag insett att sätta sig ner var en bra idé (var ju ändå på väg så det kändes väldigt naturligt...) och den traumatiska chocken lagt sig så kom tårarna automatiskt. Stackars Gustav kom tillbaka till bilen och hittade en gråtande flicka som försökte få fram att det inte var någon fara och det inte hade hänt nåt speciellt och att ingen hade dött. Han var nog väldigt skeptisk.

Just nu känns det iaf bra, förutom öron som känns som två stora blåmärken när man tar på dem.

Rastplatsbedömningen fortsätter..


Stannade på pilleripaus på sickelsta rastplats, strax innan Örebro på E20.
Cissis betyg är MVG-, det enda som fattades var pappershandukar. Annars den finaste såhär långt på resan.
Det skvallrar väl själva (skit) huset om. eller vad tycker ni? Se nedan och avgör själva.


11 månader med min stora kärlek.



Eftersom det var sista chansen att fira antalet månader vi tillbringat ihop, så slog vi på stort och käkade varsin Lübecker, sedan gick vi på Stadtbäckerei och åt efterrätt.

/C

Tyskland!

Hej och hopp
Cissi vid ratten och Gustav bloggar.
Dagens väder har bjudit på regn, regn och störtskurar. Från Puttgarden, Tyskland till Ljungby var det biltvätt med underspolning.. Men strax innan Motala sprack det upp och nu skiner solen härligt på oss som åker hemåt.

Anatar att ni spricker av nyfikenhet om vårt besök i Tyskland.
Ni kan i lugn och ro läsa vidare om jag svarar på allas fråga,
-JA, vi kom igenom tullen. Det enda som skulle hota vår hemkomst är nu maskinella eller mänskliga brister men ännu ser vi inga sådana tecken. Vi är relatvit pigga och bussen borde väl hålla 80 mil till.

Åter till Tysklandsturen
Som ni redan vet var korven ombord på färjan lite sådär men det blev bättre, kommer till det.
Väl i land i Puttgarden åkte vi hela 7km(!) till de stora butikerna, man undrar vad de specialiserat sig på då de öpnnar kl 04.00 på morgonen, gränshandel kanske?
Vi åkte och rekade lite inför lördagen då stora inköpsdagen skulle bli, då skulle också Svensson komma. Det ska dock sägas att han lämnade Ö-vik på fredagen och kom till Västerås, då slog stora sjukan till och han blev tvungen att vända. Det var nog tur, väl hemma i stan igen fick han diagnosen dubbelsidig lunginflammation. Ingen vanlig förkylning som han trodde. Bara att ta sig hem var nog ett arbete hårdare än de flesta tror. KRYA PÅ DIG hälsar vi.

Våra planer på att tillbringa en dag i Lübeck gick lite i stöpet eftersom klockan var fyra på em när vi ordnat en campingplats (tar inga risker när vi är i utlandet) men en tur dit blev det ändå på kvällen.
Vi firade vår 11månadersdag (vad fort det går, vi som just träffades) på en restaurang vid kanalen i Lübeck. Visst får man vara lite nykär fortfarande?
Denna matupplevelse var en liten förbättring mot våra tidigare upplevelser, okej en gigantisk förbättring.

Vår mammaversion och alla andra versioner flätar vi nu samman. Väl i det stora okända landet bestämde vi oss tidigt att kosta på oss att bo på camping. Hittade efter en god stunds letande en som passade våra behov. Europa camping blev nattens lägerplats.





En av de tjusiga infarterna till det gamla Lübeck. Men titta noga på bilden, nog är det nån besiktningsanmärkning på bygget. Alla vinklar verkar inte vara rät.. Pappa Ulf, vad säger du?




En delikat frukost, efter att gjort plats för resans stora shoppingrunda låg både tallrikar och skedar djupt instuvade. Men många negr..*host* folkslag äter ju med händerna och det funkade även utmärkt för oss.




Nog har utsikten varit bättre, varken sjö eller strand.
Det var faktiskt bara några hundra meter till havet och campingen var rikigt mysig. Det är inte alltid dumt att vara oförstående svensk, (även om Cissi fick upprepade beröm för sina språkkunskaper) vi hade inga euro till deposition och någon förskottsbetalning var inte möjlig. Visa kortet fungerade inte där. Den snälla tanten i receptionen hjälpe oss och vi gjorde upp affären dagen därpå med nya friska euro.

Nu börjar slutet på vår resa, men några inlgg til blir det allt.. /Gustav

Vem är jag?

Innan vi berättar om Deutschland vill jag tipsa om Oscar´s favoritsysselsättning(?) att skicka en fråga i stil med: "Vem är Cecilia Nilsson?" till 118100. Under en av alla stunder vi tillbringat i bilen så gjorde vi samma sak. 

Vi på 118100 tror att Cecilia är en fin tjej från Skåne. På helgerna tar hon det gärna lugnt med sina kompisar, kan bli en fika ibland också. Ha det bra!

Vi på 118100 gissar att Gustav Häggström är en riktig charmör som bor i Örnsköldsvikstrakterna. Gustav älskar att umgås med sina kompisar eftersom han är en glad och social människa. Gustav är också en mycket stark herre då han i sitt arbete flyttar hus, kanske var han även med i Kiruna och flyttade hus. 118100 tror att det är Du som är Gustav Häggström.



Jag ska följa dig genom eld och vatten, över land och hav.

Bara 95 mil kvar till N-grå...



Färjan till Puttgarden i Tyskland funkade bra, gick som den skulle, men matupplevelsen var inte därefter. French Hot Dog meny såg smarrig ut till våra hungriga magar. Ett provsmak av ett strips dippad i ketchupen raserade hela min fantasi. Utan att ljuga kan jag säga att det var den mest vidriga ketchup jag någonsin stoppat i min mun. Enligt Gustav smakade det ketchup blandad med senap, trots mina få försök att äta senap kunde jag också instämma i den förklaringen. För äckligt var det. (Får kväljningar vid blotta tanken av att äta det igen).




Två snyggingar.

/C

Sovstopp.

Innan vi börjar med rapporten om utlandet, vill jag upplysa mina väderfrälsta vänner, Sandra och Yomama, att smhi.se inte är att lita på. Vi är nu nere i Landskrona och smhi.se utlovar halvklart med 20 grader. Det enda vi upplever är spöregn och 17 grader...hmm...

Aja, nog om det.

Vi börjar väl i Barsebäck. Efter att ha passerat ett rådjur och sett nån hare och till slut hittat en badplats, för att snarast inse att den låg bakom lås och bom, så parkerade vi på en gräsplätt alldeles vid kärnkraftverket.



Utsikten vid uppvaknandet var inte samma vanliga syn som tidigare mornar.




Innan Öresundsbron var det dags att tanka och Gustav upptäckte att den lilla pyspunka som varit under hela resan, nu hade slagit ut lite mer och vi fick lov att undersöka vad som orsakat detta. En ventil som läckte gjorde att vi fick hala fram extrahjulet.




Två resenärer som väntar i kön till Öresundsbron.

Mot Danmark!

Buskis och popcorn.

Medans jag kommer ihåg det så vill jag tacka för tipset om omvandlare till cigarettuttaget, tyvärr har vi redan testat det...köpte en på Clas Ohlson, den klarar dator och kylbox, men inte plattång. Och när vi ändå talar om den så vill vi passa på att tacka Ge-Kås camping för möjligheten som fanns att duscha gratis och använda eluttaget!

Vi vill även klargöra att om vi inte bloggar på några timmar så kan ni vara lugn, för nu blir det inte mycket skrivet på en del timmar (taxan är dyr ute i Europa).



Gustav är förväntansfull och nervös inför den föreställning han har suktat efter sen han såg Snålvatten och Jäkelskap för allra första gången, det har blivit några timmar med dessa DVD boxar ...
Oj, nu är det Gustav som tar över passagerarsätet och bloggningen...




Hallo, Gustav här..
Nu har vi gjort ett förarbyte och rullar nu ner mot Barsebäck, hitanför Malmö där nattens läger blir.
Åter till "Solsting och snésprång"
Ser på bilden Dag-Otto och Ruben agera, Ruben som nybliven hotellägare.
Dagens andra mål (och enligt mig vitsen med hela resan) låg framför våra förväntansfulla fötter. Vi tog plats i god tid efter en middag på Falkenbergs torg och såg friluftsteatern fyllas. Detta hade vi, eller rättare sagt jag, väntat länge på.
Och nog blev vi nöjda alltid, tyvär en regnskur precis innan andra akten men med lite filtar och god vilja ordnade det sig.

Vi fick se en fars som handlade en något för visionär sågverksarbetare som köper ett hotell som kanske var i lite för stort behov av reparation, som Dag-Otto uttryckte sig:
-Det behöve(r) inte (r)ivas det (r)ammlar nä(r) som helst ändå.
Han har lite svårt att säga R.
I alla fall röran blev fullständig då fru hotelldirektör fick veta om affären och samtidigt hittade de sågverkets chef med ett litet vänsterprassel på nyss inhanlade hotell... KLART SEVÄRD!



Är det friluftsteater så är det. Ankorna promenerade omkring mellan sina förmodade bon och publiken. Även några måsar tog sig flygturer över publiken, utan att för den delen göra några olyckliga lämningar.

Måste säga några ord om Ullared jag med.
Detta var helt seiöst den märkligaste butik jag varit in på. Att kundvagnsgaraget var lika stort som en normal mataffär vet nu ju redan, men att man kunde gå från halv nio till kl fyra utan att passera samma hylla två gånger tycker jag var häftgt. Det är lögn att säga att det var jättekul hela dagen, men en sådan plåga var det inte då det fanns allt man kan tänka sig (förutom skor av nån anledning). Sedan hade man ju en del att se fram emot på kvällen ;).

Som redan tidigare medelat åker vi över gränsen i morgon och det blir tyst här fram till lördag e.m. men då får ni fullständig redogörelse om utlandsresan.

Tack o hej, på återseende om nån dag.

En sista sak bara, Cissi kör oss i 120km/h.. Helt lagligt, är visst nya hastighetsgänser på gång..

Falkenberg.

God Middag, ni verkar ha saknat oss. Istället för att blogga lite så har vi tagit oss från Jönköping via Ullared och nu har vi landat i Falkenberg.

Jönköpingsborna var tydligen väldigt stolta över sitt tändsticksmuseum, eftersom man omöjligt kunde missa någon av de femtioelva skyltarna som fanns utsatta lite här och där. Det verkade ju vara en big deal, så vi begav oss dit. 40:- i inträde för ett museum som utifrån inte såg ut att vara större än min garderob, och då har jag inte den största i Ö-vik. Den enorma summan i inträde avskräckte oss (då vi för 80:- fick en hel guidning på Karlsborg), så vi gissade oss till tändstickans historia istället.
I övrigt så bjöd Jkpg på rea-shopping och fin stadskärna.



Nånstans vid en rastplats mellan Jkpg och Smålandsstenar tog vi fram och invigde det lånade trangiaköket (tack Anders!). Har man tagit med sig det, då ska det användas. På menyn stod Bullens pilsnerkorv och makaroner. Kan rekommendera den rastplatsen, då toan inte luktade alls och den städades två ggr om dagen. Vi hade även tak över huvudet så när regnet kom då fortsatte vi lugnt tillaga vår måltid.



Titta på gourmetmiddagen!



Dagens kulturella besök blev istället för museet, platsen som givit namn åt samhället Smålandsstenar.
Fem ringar av stenbumlingar, som enligt gammal folktro kallades dommarringar, då man trodde att rådets medlemmar satt på dessa vid rättegångar och möten. Det var i själva verket gravplatser, det står även en offersten mitt i en av ringarna.
Cissi blev dock besviken då det enligt lilla skylten nedan står att man inte garanterar att detta var en gravplats. Gustav jämförde detta med kommentaren: "Det som finns på Lindex i Göteborg, finns troligtvis också på Lindex i Sthlm."





Efter en liten sväng inne på Ge-Kås tänkte vi slå läger för natten och tända grillen. Just när grillen höll på att bli färdig för grillning, kom en härlig 20-minuters-skur och vi fick fly in i bussen. Som tur var hade vi en reservgrill och vi fick kött i magen.

Ge-kås var som man förväntade sig, fast mycket större! När vi anlände in på området började vi fundera på vart denna stora affär var. Aha, där tänkte vi, men va liten byggnaden ser ut...det visade sig vara kundvagnsparkeringen... Vi ljuger inte om vi säger att man inte såg från ena långsidan till den andra. Mycket folk och många billiga prylar. Perfekt att ladda upp inför Umeå, då jag fått en korridorsplats!



Vi må ha missat Leksands bröds fabriksförsäljning, men hos Göteborgs Kex outlet handlade vi en 5kg:s kartong...en livsförbrukning...



Gustav har testat scenen på Vallarna och nu ska vi äta lite innan föreställningen.

Vi hörs väl igen på lördag, för imorrn är det Tyskland som gäller! Ha det bra och kommentera massor!

fortsättning följer


Fjärde natten.



Resans fjärde uppvaknade kunde ha skett med denna utsikt, men nu var det egentligen bara så om man satt sig upp och sträckte på sig lite.

Vi har alltså tagit oss till Jönköping och tyvärr fått känna av storstaden.

En liten inblick i vår planering av sovplats igår kväll.
Version nr 1: Obs! Varning för känsliga läsare (läs; mammor). Vi hade planerat att stå rätt centralt den här gången. Vi började med att reka lite, kom på att vid Elmia området brukar det finnas grönområde, där blir det nog bra att slå läger. Vi fortsatte en bit i bostadsområdena runt Elmia och hittade till slut en skylt som visade på ett naturreservat.



Perfekt vändskiva, alldeles bredvid en förmodad gräddhylla och med första, bästa parkett till Vättern. Taget, tänkte vi, men när vi kom dit och skulle sova så hade en bil anlänt och stod skumt och väntade på nånting(?). Som tur var for den och vi kunde lugnt bädda ner oss och peta igång "Se upp för dårarna". Tyvärr så kom bilen tillbaka och hade sällskap av en till bil. Skit, tänkte Cissi och blev halvnervös.
1 timme och 23 min in i filmen så fick Cissi nog och ville åka. Så vi gjorde en snygg flykt från platsen (så var tanken iaf), vi hann åka ca 10 m innan Cissi kom på: KYLBOXEN! Helomvändning, snygg öppning av skjutdörren, hiva in kylboxen, några skor åker ur bilen, in med dom, stäng dörren och rivstart iväg. Smidigt. Upp till Domsand, där vi hade vår reservsovplats. Tror att det är en rätt populär badplats och framförallt båthamn.



Version nr 2, för mammor: Vi sov utanför polisstationen inatt (lägg märke till skylten längst upp i bilden) . Det var t.o.m. tv-övervakat så där sovde vi tryggt.

Efter fabriksförsäljning på Toms/Webes, så har vi nu avverkat Jkpg city. Mer ikväll!

fortsättning följer

Mot Jönköping!

Nu till det roliga. Vi har alltså tagit plats i bussen på väg ner till Jönköping. Gustav kör, Cissi bloggar.



Två fräscha nyduschade resenärer. Lägg märke till Cissis plattångade lugg. Det tog flera dagar att hitta ett eluttag som kunde användas till plattången. Det är svårare än man kan tro att hålla sin lugg platt på en resa som denna. Tack till campingen nån halv kilometer ovanför Karlsborgs city.
De hade en mycket fräsch toa- och duschanläggning. Klart värt en femma i duschvatten.



Fina väggdekorationer på toaletterna.



Vi har även införskaffat en haklapp till killen som har sölat på kläderna sex gånger på totalt tre tillfällen...

Aja, nu ska vi ta oss in till Jönköping city och se om vi kan få oss något i magen! Ha en trevlig kväll. Sov gott!

fortsättning följer

Karlsborgs fästning.

Dagens andra stora utflyktsmål var Karlsborgs fästning, som enligt kartboken är ett enormt byggnadsverk.



Kan inte annat än att hålla med. Fästningen tog 90 år att bygga, men togs aldrig i bruk. Anledningen till bygget var för att stå emot fiender, speciellt anfallande ryssar. Fästningen var dock omodern långt innan den var färdigbyggd, trots modernisering under byggets gång. Byggandet upphörde nån gång i början av 1900-talet.

Det som gjorde hela den guidade turen minnesvärd var den exalterade guiden. Sällan man är med om mer övertygande och skådespelande guide. Kan det vara en teaterestet, måntro?

Att rekommendera till pappa Sivert och alla andra som gillar denna typ av sevärdhet.

Bergs slussar.

Vi tar väl ett inlägg om en av dagens stora händelser. Första stoppet var alltså Göta Kanals mest besökta sevärdhet: Bergs slussar. För den som inte kan sova för att dom har undrat var Cloetta Fazer har sin tillverkning, kan meddelas att den ligger i Ljungsbro. Tyvärr kan ni lägga ner alla förväntningar om att få äkta fabriksköpta godbitar, nåt stopp där blev det inte. Åter till slussandet. Följ länken i föregående inlägg om ni vill veta sann fakta.

Det är verkligen ett helt projekt att ta sig uppåt/nedåt i kanalen.




In i första slussen...


...vänta på att vattennivån ska stiga/sjunka...


 

...in i nästa osv.



En antal broöppningar sker även efter kanalen. (Till höger i bild ser vi Gustav.)  Det kändes mycket skönt att stå vid sidan om och titta på det svettiga båtfolket, som i blickfånget på alla nyfikna åskådare, skulle se till att båten tog sig hela vägen upp.

Besökte även Borenshults slussar, båda ställena var absolut att rekommendera om man har vägarna förbi. Hög mysfaktor för åskådare, perfekt för en kaffetår.  

God Morron, är du riktigt vaken än?

Tog som sagt över förarplatsen igår kväll när vi styrde kosan ner mot Östergötland. Lite skeptisk var jag dock när vi började komma in på småvägar, som bara blev mindre och mindre. Till slut kändes det som att vi var på väg till någon mycket enslig plats, där allt skulle sluta fungera. Mobilen skulle dö, bilen skulle gå sönder och vi skulle hamna mitt i en skräckfilm. Tilläggas bör att vi körde helt enligt GPS:en. Den hemska tanten som läser upp färdriktningen, vi kan kalla henne Lena, låter som att hon skulle svära när man inte gör som hon säger, om hon bara kunde. Som tur var började vi passera några hus och faktiskt närma oss vår destination för kvällen.
Även denna gång blev det en badplats. Vi kan ha parkerat där man egentligen inte får parkera, dvs nere på stranden...detta har medfört att jag ligger och tänker på att snart kommer någon och säger till oss. Än så länge verkar det dock lugnt på det området. När jag lyckas få upp han som lurar så ska vi snart dra oss mot Bergs slussar.

Mamma, ta inte nåt av det jag har skrivit på allvar ;-) ... Jag har ju min älskade Gustav med mig som skyddar mig.



Visst är det ljuvligt?!

Fortsättning följer

Mot Östergötland!

Eftersom den vanliga bloggaren är upptagen med att förflytta oss söderut har jag (Gustav) tagit över tangenterna.

Åker som bäst genom Närke län och rv 51, sällan har denna väg känts så härlig. Det är en viss skilnad att sitta på passagerarplatsen och spana ut över landskapet mot att köra ett tradarekipage och bara tänka på om man hinner fram innan tiden är slut.
Vill verkligen hävda att Cissi verkligen är en riktigt säker bilförare, undertecknad är kroniskt åkrädd men detta går lysande!!

Vi drar oss ner mot Bergs slussar som ska vara Göta kanals mest välbesökta plats. Har letat upp en badplats strax innan Ljungsbro som vi tänkte besöka över natten. Vi har blivit lite kräsna på nattläger efter senaste platsen, sjö med strand är väl det minsta man kan begära.. eller?

Ni får höra fortsättningen på vår färd i morgon..
/Gustav

Sol, vind och vatten.



Det är inte var dag man vaknar upp med en sådan utsikt. Sol, fågelsång och vågskvalp.



Vi rekommenderar verkligen badplatsen vid Styrsjön, för den som har vägarna förbi... (Sverker med fru till vänster i bild)



Två förväntansfulla ungdomar som snart ska ta sig an Leksand Sommarland!



Det fanns ju att göra om man uttrycker sig så. Vi hittade dock aldrig vår ursäkt för att vara där... Vi sökte förgäves efter en liten bortsprungen pojke, som i utbyte mot sockervadd skulle kunna tänka sig att tillbringa dagen med oss. Trots den stora åldersskillnaden både uppåt och nedåt så lyckades vi fördriva dagen utan problem med bl.a. go cart, bad, rund-turs-tåg och pariserhjul...



Gustav som älskar höjder, tyckte pariserhjulet var dagens höjdpunkt!



Två nöjda och solbrända ungdomar som nu lämnar Leksand och Dalarna bakom sig, för en resa ner mot Vättern.

Lyckades glömma bort Leksands Bröds fabriksförsäljning, trots att Cissi tjatat i flera veckor om att få fara dit, vi fick en liten "just ja"-upplevelse när vi passerade fabriken 9 min efter stängning.

Aja, Ge-Kås i Ullared på torsdag får man väl se som nog bra! Ha de bra!

Kul förresten att så många läser och kommenterar!

fortsättning följer

Massor med moln, så långt ögat kan nå.

Idag har vi tagit oss runt Siljan. Efter att ha hamnat mitt i Mörksuggejakten blev vårt första stopp turistinformationen i Rättvik, eftersom vi inte har nån koll på vad man gör i städerna runt Siljan. Lite klokare blev vi väl, men det är som ändå inte så mycket som är öppet på söndagar...





Vi gick ut på en superlång brygga (bakom Gustav) som enligt en infotavla sannolikt var världens längsta brygga och kanske världens största träbyggnation...inte så många säkra källor där?





Nusnäs och Dalahästtillverkning, Mora och nu har vi tagit oss längs västra sidan av Siljan ner till Styrsjön och ett utmärkt övernattningsval. Fin badplats och en till folkabuss som ägs av Sverker med fru (Bilregistret sms..). Om mamma läser så står vi inne i centrala Leksand.

Imorrn blir det Leksand sommarland!

fortsättning följer

Jag ger dig min morgon.

God morgon! Första natten är till ända. Regnet smattrade mot biltaket i natt, men nu tränger sig solen genom de regntunga molnen och lyser upp vår tillvaro här i skogen.
Dagens uppdrag är att ta sig till Mora(?) för att se och sitta på världens största dalahäst...i övrigt försöker vi komma på och leta rätt på vad man kan göra längs Siljan. Alla tips mottages tacksamt!

fortsättning följer

Första dagen till ända.



Ett litet stopp innan det enorma samhället Trönö, nordväst om Söderhamn. I detta folkrika(...) samhälle fanns, förutom Trönö Livs, en stilig kyrka. Hög tid för alla läsare att ta fram intresseblocket och anteckna: 1998 brann den invändigt och när man byggde upp den tog tydligen pengarna slut för bara hälften av kyrkan är uppbyggd.



Till höger om klocktornet är den del där man låtit bli att återställa kyrkan. Bakom trädet finns den takade delen av kyrkan.



Här är den lilla innergården, som blivit en trevlig plats för utomhusgudstjänster.

Aja, nog om den kyrkliga delen på den här resan.

Vi blev även ivrigt varnade för den intensiva trafiken som väntades i Bollnäs där den årliga Hälsingehambon stundade. Vi tror att vi mötte två cyklister och en fotgängare som kan ha haft samröre med hambon och det fruktade trafikkaoset. Inga andra misstänkta sågs till.

Strax efter Bollnäs blev vi varnade för kor på väg, längs riksväg 50. Vi insåg ganska snart att vi blivit snuvade på konfekten, då korna syntes infångade på väg tillbaka in i lagårn.

Nu ska vi sova, vi har hittat en sjö nånstans mellan Bollnäs och Orsa. (Om mamma läser så står vi bredvid polisstationen.)

fortsättning följer

Vi är på gång!




En liten introduktionsbild på gänget som är på väg söderut. Tagen igår kväll under packningen som kanske mer bestod av poppa popcorn, titta på youtube och prata i telefon. Hursomhelst så lyckades vi förhoppningsvis få ihop packning så vi klarar oss en vecka.



På väg söderut stannade vi till i Själevads kyrka där Sara och Magnus skulle gifta sig. Snygga huvudaktörer och en rolig präst gjorde det till en mycket fin vigsel.

Nu är vi på Preem i Docksta och för er som är intresserade av väder(...) så kan jag meddela att det spöregnar.

Nu rullar vi vidare, fortsättning följer!

RSS 2.0