Falkenberg.

God Middag, ni verkar ha saknat oss. Istället för att blogga lite så har vi tagit oss från Jönköping via Ullared och nu har vi landat i Falkenberg.

Jönköpingsborna var tydligen väldigt stolta över sitt tändsticksmuseum, eftersom man omöjligt kunde missa någon av de femtioelva skyltarna som fanns utsatta lite här och där. Det verkade ju vara en big deal, så vi begav oss dit. 40:- i inträde för ett museum som utifrån inte såg ut att vara större än min garderob, och då har jag inte den största i Ö-vik. Den enorma summan i inträde avskräckte oss (då vi för 80:- fick en hel guidning på Karlsborg), så vi gissade oss till tändstickans historia istället.
I övrigt så bjöd Jkpg på rea-shopping och fin stadskärna.



Nånstans vid en rastplats mellan Jkpg och Smålandsstenar tog vi fram och invigde det lånade trangiaköket (tack Anders!). Har man tagit med sig det, då ska det användas. På menyn stod Bullens pilsnerkorv och makaroner. Kan rekommendera den rastplatsen, då toan inte luktade alls och den städades två ggr om dagen. Vi hade även tak över huvudet så när regnet kom då fortsatte vi lugnt tillaga vår måltid.



Titta på gourmetmiddagen!



Dagens kulturella besök blev istället för museet, platsen som givit namn åt samhället Smålandsstenar.
Fem ringar av stenbumlingar, som enligt gammal folktro kallades dommarringar, då man trodde att rådets medlemmar satt på dessa vid rättegångar och möten. Det var i själva verket gravplatser, det står även en offersten mitt i en av ringarna.
Cissi blev dock besviken då det enligt lilla skylten nedan står att man inte garanterar att detta var en gravplats. Gustav jämförde detta med kommentaren: "Det som finns på Lindex i Göteborg, finns troligtvis också på Lindex i Sthlm."





Efter en liten sväng inne på Ge-Kås tänkte vi slå läger för natten och tända grillen. Just när grillen höll på att bli färdig för grillning, kom en härlig 20-minuters-skur och vi fick fly in i bussen. Som tur var hade vi en reservgrill och vi fick kött i magen.

Ge-kås var som man förväntade sig, fast mycket större! När vi anlände in på området började vi fundera på vart denna stora affär var. Aha, där tänkte vi, men va liten byggnaden ser ut...det visade sig vara kundvagnsparkeringen... Vi ljuger inte om vi säger att man inte såg från ena långsidan till den andra. Mycket folk och många billiga prylar. Perfekt att ladda upp inför Umeå, då jag fått en korridorsplats!



Vi må ha missat Leksands bröds fabriksförsäljning, men hos Göteborgs Kex outlet handlade vi en 5kg:s kartong...en livsförbrukning...



Gustav har testat scenen på Vallarna och nu ska vi äta lite innan föreställningen.

Vi hörs väl igen på lördag, för imorrn är det Tyskland som gäller! Ha det bra och kommentera massor!

fortsättning följer


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart ska ölen få plats efter inköpet av jätteknäckisen?

2008-07-17 @ 17:13:34
Postat av: mamma marianne

vi har ju inget internet i ngrå (cissi kom hem o fixa det åt oss )men vi har varit i k-holmen i kväll så jag lånade ingrids internetcafe ser att ni har det jättebra o Gustav är det höjdpunkten i kväll!!! sköt om er o till mamma kan du ju bara skicka sms hon har telefonen på alltid !!! ingrid lage o håkan hälsar jättemycke kramizar mamma

2008-07-17 @ 20:53:27
Postat av: pappa sivert

nu börjar det likna camping, nu fattas bara tältet,

middagen såg väldigt fin ut.

2008-07-17 @ 23:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0