Hållplats Tierp

Då har man än en gång intagit passagerarsätet i en MAN TGA D26, som för tillfället håller på att förvandlas till Hotell MAN. Hållplatsen för dagen är Orrskog, Tierp.

Hursomhaver så har dagen flutit på bra. Liiite plugg har det blivit, men också en hel del lästid. Dock inte i kursboken, som annars hade varit en bra idé. Har dragit mitt strå till stacken och gett lastbilen en kvinnlig touch i form av lite syrenblommor (blev lite förvånad att det faktiskt var Gustav som ville ha blommor i bilen "för det luktar så gott").



Sovgotthadebrahej

....

Så har klänningen äntligen kommit. Färgen var precis exakt som jag ville ha. Tyvärr satt den lite taskigt, så ett litet ingrepp med symaskinen kommer definitivt behövas... Som vanligt så är det samma ställe som behöver sys ut, precis som på studentklänningen och balklänningen... Men med lite tålamod och kämpaglöd(?) så ska det nog bli perfekt. Tror att den kan bli supersnygg! Är så glad att Kickan blev nöjd med sin, den är verkligen tjusig.

Har dock lyckats dra på mig en "ÖrnExpo-bränna". Tänk bonnbränna, fast i uringningen. Blir till att ha Spf 50 på den fläcken på fredag, för då ska det bli sol och vi ska ha picnic ute hela dagen...



Men nu ska jag sova och fundera över min pluggmotivation som försvunnit och hur jag ska lyckas få tillbaka den. Med hjälp av lite slush kanske?

Hej, kom och hjälp mig.

Det är ju allmänt känt att städning blir så mycket roligare när man har en tenta inom närstående framtid. Kom på mig själv med att sitta och titta på ett konsumenttest om rengöringsmedel. Går det verkligen att spreja bort smuts? - Test av 8 olika rengöringsmedel. har det gått långt. Insåg att det kan ha varit en undanflykt till att faktiskt ta tag i bokläsningen.

När ska man bli orolig att man blivit blåst?

När ska man börja ifrågasätta ett köp man gjort på Tradera? Köpte ett badmintonracket där innan påsk, betalade samma dag, men väntar fortfarande på leverans. När jag köpte den var de flesta omdömen helt ok. Nu ser det lite annorlunda ut och de senaste 10-15 kommentarerna är lika upprörda som jag är. Många har väntat i minst en månad och väntar fortfarande. Jag har skickat några mail, men bara fått svar på ett. Nån skrev något om en ombyggnation i omdömet. Hoppas väl på det och fortsätter spela med brorsans racket.

2 vuxenpoäng

Då har vi gått och blivit med bänkdiskmaskin. På väg hem från en supermysig lunch hos East och lilla Albin så stannade vi till på en liten skum second hand-butik på Berghem och jag råkade få syn på en bänkdiskmaskin. En fräsch, knappt använd Electrolux. Så med Gustavs önskan i bakhuvudet om att skaffa en sådan så började jag överväga om det kanske vore en bra idé att ha. Känns på ett sätt rätt onödigt, men med den lilla tid vi har tillsammans och den disk vi brukar lyckas skrapa ihop så kommer det faktiskt bli superskönt att ha en. För 450:- så är det lätt värt att prova den iaf!


Favorithobby: vara med kompisar, se på tv, lyssna på musik.

Har haft en mycket rolig dag. Sysslade med en av mina favorithobbys: vingel. Vad behövs då för att utöva denna hobby? Man behöver ett fordon, cykel eller bil funkar mycket bra. Folk som delar samma intresse för denna hobby kan vara en fördel. Ett par förutbestämda mål är bra, som idag: Myrorna, Ohlsons, Returbutiken. Eller så kör man ett tema; second hand, sport, bil. Lite pengar kan vara bra, då risken är stor att man hittar något. Själv bestod mina inköp av en vaxduk till köket i Ö-vik och en ställning för bakplåtar (inget impulsköp, den kommer jag garanterat behöva när jag ska baka bullar och kakor varje söndag i resten av mitt liv och bjuda nära och kära på dessa ;-) ).

Eurovision och ostbricka är också en hobby som jag har. Eller Eurovision kan ersättas med vad som helst som går att titta på, det är mest ostbrickan som min hobby inriktar sig på. Dessa kombinerades dock ikväll och vi svenskar får gratulera oss själva för finalplatsen! Grattis Malena!

skötomerhadetbrahej

I get the chills

Fasiken vilka rysningar jag får av den här videon. Helt underbar duett som John ME och Amanda Jensen gör.
Har gått och blivit helt förälskad i låten.




Love is my drug, is my medicine.
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me

When you are feeling tired I'll lay there with you
When you get up early in the morning
I'll get up with you
If you have a craving I'll get it for you
If you wanna take a ride all by yourself
I'll be waiting for you


Ture ska han heta.

Snart är min Gustav här. Han fick angenämt sällskap med sig från Ö-vik i form av en Albin. En liten Coton De Tulear, ser ungefär ut som på bilden nedan, fast jag tror Albin är lite mer kortklippt. Är ju kanon för Gustav att få se hur det är att ha en hund i bilen, om det kan vara nånting för framtiden. Det bästa med den rasen är att den är allergivänlig. Bland annat därför har jag bestämt att om jag nån gång skaffar hund så ska det vara en sådan. Så från och med nu önskar jag mig en sådan i julklapp och födelsedagspresent.




Sov gott allihopa!

Nån som förstår?


Skärmdump från di.se

Så här låg är min humor...

Everybody hurts

Då har jag utökat mitt hemmaapotek med sårdesinfektion och suturtejp. Skar mig rätt illa på en glasbit igår och tänkte försöka minimera ärrbildningen med lite hemmavård. Får jag ett riktigt ärr så kommer jag garanterat aldrig glömma festen då en klasskompis tappade en sweet chili-såsflaska i golvet och jag skar mig på glasbitarna dagen efter när jag skulle trycka till soporna i soppåsen. Tänk så det kan bli.

En timme badminton blev det idag och det är sååå skoj. Skulle lätt kunna spela varje dag. Nästan.

Summering.

Helgen blev som planerat med korridorsfest igår och storstädning av den idag. Festen blev enligt mig hellyckad. Mycket folk, bra musik(?), god bål och den festliga vinden blåste enligt önskemål.

Åh, vad jag älskar fester där man får vara glad! 



Kvällens pose introducerades av Sandra. Ett slags nykterhetstest.



Kvällens största hatt...



Dagen efter såg ut så här. I verkligheten var det här efter att vi plockat bort miljoner glasflaskor och pantburkar (som blev minst 50 kronor sammanlagt) och påbörjat den storstädning som enligt våra beräkningar endast sker var tionde år. Bort med snuskiga plastlådor, kaffebryggare och skitiga ugnsluckor. Fram med fräscha gardiner, affischer och rena skåp.




4-timmars städningen firades med en mycket kladdig och god kladdkaka. 




Trodde faktiskt att våra två tv-apparater och kaffebryggare från -75(?) skulle ta priset i udda sopor, men när jag gick dit så stod det ett piano där! Eller i alla fall halva. Vart är den andra halvan??

Och jag älskar att Gustav orkade ta sig upp hit igår kväll för att vara med mig. Han är helt underbar.

Mamsen har kommenterat.



Min mamma är rolig.

Brännbara sopor.

Så. Mamma behöver inte läsa detta. Det har tydligen brunnit i två soprum på Ålidhem natten mot idag. Hur har jag lyckats missa det? Det ena använder ju jag... Inte så jätteroligt att det finns pyroman/er i närheten. Tror inte att det skulle hända något i huset, men lite äckligt är det.

Vållullal

Blev så toksugen på vårrullar idag, så det får bli kvällens middag. Hoppas mamma läser detta och blir lugn för dagen att jag får i mig mat. Bra mat. Gillar pysselmat och de brukar faktiskt bli riktigt bra. Använder det här receptet när jag gör vårrullar.


Bild från thailandsfakta.se

Notis.

Har gjort ett par mentala minnesanteckningar de senaste dagarna.

* Det är dumt att se Grey's Anatomy själv, när det blir så där känslosamt så vill jag så gärna ha en famn att krypa upp i.

* Solen kan bedra. Efter att ha dragit en slutsats om att strålande sol är lika med varmt så skippade jag jackan när jag for på skolan. En mycket dum idé. Hann trampa iväg på cykeln när jag kände den ökända Umeå-vinden komma emot mig. Fyy. Att jag sedan åkte direkt till Ö-vik från skolan innebar att jag blev lite nervös när vi körde genom spöregn på vägen ner. Som tur var hade regnet inte nåt Foppaland så jag hann springa hem.

* Jag ska inte vara vaken så här länge när jag ska kliva upp 5:23. Det kanske blir en repris från måndagen efter skolan, 3x1-timmes lur.

I have a dream

Jag gillar inte att vakna ur drömmar som är bra. Det kanske inte är nån som gillar det. Vaknade alldeles nyss ur en dröm där jag var i London. En kompis och jag var och hälsade på hennes syrra som jobbade där. Vi hade varit runt och kollat på hus och lägenheter av någon anledning, kanske skulle flytta dit igen, vem vet. I alla fall så hade jag just börjat bygga om ett garage inne på hennes jobb.  Och då menar jag ett fristående stort garage som jag lyckat få IN på hennes jobb, mitt i en sal där det fanns en massa tv-spel. Jag började riva och ha mig. Det var tur att det inte var nå folk där just då... Jag funderade iaf allvarligt på om jag skulle ge upp projektet, för hur i hela friden skulle jag få hem det till Sverige! Kan lova att Gustav och hans lastbil han passera mina tankar, innan jag vaknade!

Ibland kan det dock vara skönt att  vakna ur drömmar som blir alltför komplicerade...

Here we go again

Motvilligt tillbaka i Umeå. Gillar inte att vara i mitt lilla rum hela veckorna. Det är som pest eller kolera. Kliva upp tidigt varje morgon och åka buss i två timmar enkel väg eller bo här och veckopendla. Aja, det är bara till att bita ihop och stå ut ett tag till. Har ju trots allt bara 3 år kvar.

Gjorde premiär på vattenjympan idag. Eller Aqua Power som det också kallas. Var faktiskt rätt kämpigt och det känns som att jag kan vänta mig lite träningsvärk imorrn!





Så här såg den senaste veckan ut. Sista april firades på landsbygden, kommentarer överflödiga. Ser ni vilka vi föreställer?
En dimmig bild från vildmarksbadet i Nordingrå uppe till vänster. Där kommer jag/vi garanterat spendera en hel del sommardagar.

Nu blir det dagens nyhetssändning som Gustav infört. En nyhetssändning om dagen är bra för...magen???

RSS 2.0