I brist på annat att berätta

Tillbaka i Umeyo. Stress-stress-stress. Inlämning och byte av PM. Intervallspringande.

Men nu: Byte-av-PM-vin. En klassiker.

När Gustav är borta...

...provar jag nya smoothies-recept. Söndagskvällen bjuder på en ljuvligt fräsch kiwidröm.



2 pers
1½ dl mjölk
saft av 2 lime (bytte ut mot citronsaft)
1 msk socker
2 kiwi, skalade och hackade
5 dl vaniljglass

Mixa allt (det stod nåt annat i boken, men jag gjorde så här och det verkade funka...) Tog bara 2 minuter att göra!

TJOHO!

Klänning till bröllopet, check!
Vann den klänning jag suktat efter i säkert två dagar. Skräddarsydd efter mina mått, valfri färg samt ev. tillbehör. Det bästa av allt: den stämmer helt in på mina önskemål som jag trodde var helt ouppnåeliga. Turkos/ljusblå klänning, lagom lång, gärna empire-skuren och prisvärd. Helt enligt mina önskemål alltså.

Men nu till nästa projekt. Sista april-maskerad. Efterlyser en röd klänning i äkta Lotta på Bråkmakargatan-stuk med matchande fin-skor till.


I fredags var ingen vanlig dag.




Lite bilder från fredagens kalas. Syns inte riktigt men Gustav är fascinerad över ett durkslag i silikon som går att trycka ihop, funkar skitbra! Tack Emma. På tal om Emma, kan det vara dina jeans med hål? ;) Längst ner till vänster hittar vi världens coolaste punkarhund, som också är filmstjärna. Spana in hunden som sprängs i Wallander - Byfånen, så ska ni se att ni kommer känna igen den/henne. Födelsedagsbarnet (jag) i mitten och längst upp till höger är resenärerna som spanat på kanariefåglar(?) i två veckor. Tack allihopa än en gång, för presenter och för att ni kom!

Kom igen nu!! Bara 513 situps kvar!!

Första träningspasset på 3-4 veckor. Body Pump blev kvällens val, styrketräning i grupp med stång. Det blir som halvjobbigt när alla muskler börjar skaka efter halva tiden...men skam den som ger sig! För efter träning kommer återhämtningsfika. Idag bestod den av dagens egengjorda pizzasallad samt bär och banan på en bädd av yoghurt, toppat med solroskärnor och dinkelpuffar. Smaskens.



Kan tillägga att bananen var rättvisemärkt, klapp på axeln! En skillnad på fem kronor kilot är inte särskilt mycket.

Sökes: Snygg klänning

Det som började som ett äventyr slutade med ett platt fall. Jag snackar såklart om sy-en-klänning-till-bröllopet-projektet.

- : Stora förhoppningar om att sy en snygg klänning.
- Nu: Stora förhoppningar om att köpa en snygg klänning.

Dock kan ingen säga att jag inte gav det en ärlig chans. Ägnade eftermiddagen åt att nåla mönster och klippa ut tygbitar. Sedan gick det utför. Instruktionerna var på engelska, jag är inte särskilt envis (bara ibland) och det verkade bara så himla krångligt. Ungefär som att kasta sig utför puckelpisten iförd slalomskidor, när man aldrig ens stått på några. Dömt att misslyckas. Det kändes rätt skönt ändå att slippa tänka på det där. Just nu befinner sig tyg- och mönsterresterna i soptunnan hos mamma och pappa. De ligger bra där.

Så om nån hittar en turkos/ljusblå klänning, lagom lång, gärna empire-skuren och prisvärd, hör av er!

Jag kanske inte säger det så ofta

Har börjat stänga av tv:n lite oftare och istället sätter jag igång världensmestägda-tjänst: Spotify! Hur bra som helst. All musik i världen, utan att behöva ladda ner och det dras inga/minimalt med megabyte från det mobila bredbandet! Woho!

Spellistan för kvällen kallas Sommar och innehåller godbitar som I natt är jag din, En del av mitt hjärta och En stund på jorden/sommarkort bl.a.

Vilket automatiskt leder oss in på den, för mig, stora nyheten: Tomas Ledin spelar på Parken i Ö-vik den 8 aug!! Count me in. Tänk er en filt, solnedgång, vin, Gustavs famn (bara tillåten för mig dock ;-) och härliga sommarsånger.

Svammel svammel, lite packning (för imorrn får jag åka hem och fylla år!!!!), samtal med älsklingen och sömn så blir det här bra.

Hörshej

skulleduviljavarasnällochsvarapåenenkätdetgårjättesnabbt

Enkätutdelning på mataffär i några timmar idag. Hade föreställt mig någon sorts skräckscenario där alla tillfrågade skulle spotta mig i ansiktet och sparka på mig medans jag låg ner. Eller, ja. Nästan iaf. Bortvända blickar och nejnejnejnej-svar hade jag förväntat mig. Men de flesta var positiva och svarade snällt på frågorna. Självklart kom frågan "vad får jag för det då?" och det skedde till och med en olycka... en liten pojke tittade upp på mig medan han fortsatte gå och lyckades gå rakt i ett bordsben till ett sånt där högt barhängsbord. Han började självklart gråta, jag fortsatte skratta...

Fredag är ingen vanlig dag

På fredag är det tårta på Nygatan för den som vill och kan titta förbi! Runt sju är det dukat och klart för besökare.


Pausmusik

Tillbaka i Umeå. Gårdagens extrema trötthet har bytts ut mot en något mildare version. Björkluften, solen och den hemska bilresan ner till allmänna vägen sög verkligen ur all den energi som fanns kvar. Önskar jag kunde visa bilderna från Björk, men de är 11 mil bort så det får bli till helgen. Och det är ju snart!

Nu: Grupparbete!

Spartanskt på hög nivå

Jag bryter just nu mot vår oskrivna regel här på Björk (stugan). Stugan är ett område fritt från tv och dator (finns ingen el). Tror faktiskt att jag är den första någonsin som startar upp en dator här i stugan, för att inte tala om internet! Egentligen är det rätt skönt och avkopplande att det inte finns någon el här, men har man skolarbete så har man.

Helt underbar helg har det iaf varit, återkommer mer när jag är hemma.

Kakfest

Visst är det underbart med härliga efterrättsböcker? Har fastnat för en (som även hamnat på min önskelista):



Fullsmockad med lyxiga efterrätter och härliga bilder. Tror det kanske blir en härifrån i morgon. :-)

Sov gott älskade Mormor



Hoppas att du träffat morfar där du är och att ni aldrig mer behöver skiljas åt.

God Morgon

Jag börjar fundera om jag har nån störning i nån molekyl i kroppen... Tänkte sova ut idag eller jag ställde alarmet på åtta (men det finns ju en snooze-knapp). Sju vaknar jag och är sjukt pigg, det gick inte ens att somna om. Blir alltid så här när jag har planerat nåt roligt eller bara insett att idag jag är relativt ledig. Kanske inte så konstigt egentligen, men jag vill ofta kliva upp tidigt på helgen också. Men jag tror att det är många som skulle vilja ha en bit av den här förmågan, eller hur Kicki? ;-)

Buss-etikett

Det är lite synd att de roligaste inläggen att skriva är de där klagandet kommer... Men idag är jag faktiskt upprörd på riktigt.
Efter många funderingar om jag skulle åka hem till Ö-vik eller stanna i Umeå så valde jag att hoppa på bussen söderut.

Jag skulle fylla på kortet så jag fick lov att vänta tills alla hade gått in innan jag fick betala. När jag går upp på övervåningen så har bussen börjat rulla och jag, med en ryggsäck och en påse i handen, fick försöka stappla mig upp för trappen. Och då! Då försöker jag hitta nånstans att sitta, vill såklart ha ett eget "två-säte". Tyvärr finns det ingen sån plats kvar och jag försöker hitta nånstans att sitta. Det skumma med allt det här är att det fanns inte en enda ställe i hela bussen där två stycken satt bredvid varandra, ändå lyckades varenda en ta upp två platser med sig själv på ena och sin väska på den andra! Jag hatar sånt. Det kändes så himla fånigt, varje människa tog upp två platser, undvek min blick så gott det gick, medan jag desperat försökte hitta en plats innan jag skulle snubbla i gången... Alla har inte luftburna smittsjukdomar!


Summan av det hela är alltså: Lite närhet i bussen är sällan farligt (om inte personen bredvid har en dödlig spruta som de tänker sticka i benet, men det händer ju inte särskilt ofta...)

Att välja rätt saker

Jag har gjort några sunkiga val (gäller bara ikväll).

Jag har valt att vara otaggad för träning.
Jag har valt att inte göra någon riktig mat.
Jag har bestämt att jag får sitta i soffan med både tv:n och datorn på.

Because I can!

RSS 2.0