Måndag igen.

Det där jag påstod förra måndagen om en kommande tom helg stämde inte riktigt. Som vanligt var det fullt upp från fredag till söndagkväll. Fick ett samtal av en målare i fredags som informerade om att de skulle börja måla på måndag kl 07:10, så det var bara att dra upp efter avslutad jobbdag och stöka in alla grejer i badrummet och allrummet... Har inte en blekaste aning om hur det kommer se ut, men jag kan tänka mig att färgen blir konstig...har för mig att den var rätt skum. Men det är ju roligt med nymålade väggar och jag ska ju förhoppningsvis inte bo där i många år till!

Hade en riktigt trevlig lördagkväll med vänner och god mat på Matcompaniet och filmtittande (Män som hatar kvinnor), nya filmen har ju premiär på fredag så det var dags att friska upp minnet. Filmen är ruskigt bra, kan det till och med vara en av de mest välgjorda svenska filmerna som gjorts?

Syltningen fortsatte igår och det var då jag kom till insikt om varför bären endast mognar en gång per år...Det är för att man blir så less på att söla och diska efter syltningen/saftningen att lagom till nästa gång man ska sylta och safta så har man hunnit glömma hur drygt det var, eftersom det var så länge sedan. Nästan vetenskapligt bevisat!

Nu doftar det filmjölkslimpa i hela lägenheten och jag har nyss stoppat in hemmagjorda köttbullar i kylskåpet! Det känns bra att vara så husmoderlig och det är bara att fortsätta så länge orken och lusten finns att baka och göra mat från grunden. Och nej, Bäst Fastera, inga brännskador denna gång (fick dock en rejäl bula i fredags innan jag skulle fara och jobba naturligtvis...kanske ska lyda mammas råd om att inte göra nåt innan jag ska jobba!).

Nu lockar sängen, imorrn blir det lite mer mumbojumbo-statistik.

Måndag

Äntligen har jag orkat ta mig ut på en promenad. Halsontet har gått över, så idag var det dags för en liten tur. Och så skönt det är efteråt, tummen upp för ett bra samvete! Det var även välbehövligt efter 4 timmar med antecknande, lyssnande och försöka förstå allt mumbojumbo som statistik står för...i alla fall känns det som så just idag...

Den kommande helgen är just nu väldigt tom och det känns härligt. Jobb på lördag, men det är nog allt... Finns det bär att plocka nu för tiden eller har de ruttnat? Lingon är väl höstbär? Eller så ska jag dra med mig nån som kan plocka kantareller...

Helgens förädling resulterade i svartvinbärssylt (som jag egentligen bara gör för att det är lättplockade, gratis bär och duger till frukostgröten...), svart- och rödvinbärssaft och en som var en kombination av båda, mycket smaskigt!

Bröllop 27 juni

Nu tycker jag att folk börjar påpeka väldigt mycket att uppdateringen av bloggen börjat dö ut, så det är väl bara att börja lyda... ;)

Det har ju faktiskt hänt väldigt mycket i sommar.. Vi börjar med bröllopet! Anna och Fredrik gick tillsammans fram till altaret och svarade JA där det var lämpligt och lämnade kyrkan som äkta makar för att fira med en hejdundrande fest!



Mycket förberedelser var det inför den stora dagen, men åh så roligt vi hade det. Tycker bubblan var en av huvudpunkterna under dagen ;)




Det vackra brudparet och ena hälften av brudnäbbarna.




Kvällens höjdpunkt måste jag erkänna var den skräddarsydda sången om brudparet...ojojojojojoj..SKÅL!
Men när jag tänker efter så fanns det så mycket som var höjdpunkter...maten, dekoreringen, överraskningen i form av två trubadurer, totalteatern...så skoj!



Kvällens duktiga serveringsstab som var med och gjorde festen till en kväll att minnas.

Helt enkelt en kanonfest som blir svårslagen!


RSS 2.0