Palt och pyssel

Åh vad jag gillar våra pysselkvällar. Kan tänka mig att det funkar ungefär likadant på kafferep och syjuntor. Vi skvallrar, pratar tjejsnack och pysslar! Riktigt skoj. Idag fick vi supergod palt i magen, innan vi började pyssla! Tillverkade mitt allra första halsband, men p.g.a. dålig fantasi (konstigt nog) så blev det väldigt enkelt, men vi får hoppas att mottagaren blir nöjd. Kanske visar det här sedan mottagaren fått det...

Imorrn drar jag åter kosan mot Ö-vik och på fredag hade jag tänkt jobba lite.

Sweet dreams are made of this

Har legat däckad tills nu, kände att datorn och tv:n inte skulle hjälpa mig bli av med ögonmigränen(?) så jag gick och la mig. Och drömde. Mycket. Det jobbiga var när vi skulle äta lunch, gick in på en Statoilmack, först trodde vi att de bara hade snabbmat. Då kände Anna tydligen de som jobbade där och upptäckte att de även serverade husmanskost! Där kommer det jobbiga, de hade fläskkorv och potatismos och nu är jag så grymt sugen på det. Det kändes så verkligt, men när jag vaknade var det ingen mat där. Kanske har nåt i frysen...

Det var lastbilar, Marina och Tage var där, Anna och Kicki, klasskompisarna, Gustav, vi var i Sundsvall, sen var vi i London och jag skulle på Primark. Gustav glömde ringa innan han somnade och jag blev sur och vi var på varsitt hotell... Skumma och många drömmar, men jag vill fortfarande ha fläskkorv och potatismos.

Ögonmigrän

Ställer in dagens föreläsning då jag för en stund sedan fick sånt där flimmer för ögat. Det flimmrar och har sig och delar av synfältet försvinner. Vet att mamma har samma problem och jag har haft det förut. Har fått för mig att det händer alldeles innan man får migrän. Som tur är har jag sluppit det hittills, men jag befarar alltid att det ska bryta ut varje gång det blir så där. Anna kanske vet vad det beror på?

För att stärka min tro att det är en förfas till migrän så googlade jag naturligtvis. Baserat på första google-svaret så lider jag av en svår form av havandeskapsförgiftning....jag visste inte ens att jag var gravid? Nä, man ska inte skämta om sånt, men det fanns även något som kallas ögonmigrän. Enligt Fass är det när man får flimmer för ögat som inte följs av huvudvärk.

Då vet vi det

Utkast: Jag har ...

Jag har blivit ett stort fan av Tradera. På nåt sätt känns det legalt att handla där, då man kan fynda saker billigt, trots den sparmånad som nu kommer äga rum. Det finns ju verkligen allt där. Köpdjävulen från Primark har tagit ett stadigt grepp om mig...

Bekännelse:
Jag borde verkligen ha städat idag, istället har jag suttit framför datorn (Tradera, Facebook, bloggar), med ett avbrott för semelbak. Som tur var tog jag en tur förbi Iksu efter skolan och simmade lite, så något bra har jag ju faktiskt gjort!

Nästa måndag kanske jag kan ta tag i mitt liv.

Budgetmat

Dagens middag stavades makaroner med smör och knäckebrödsmackor (fyndade på Ullared). Denna middag kändes lämpligast att äta sedan jag läst lönespecen. Decemberbonusens ihopskrapade 465 riksdaler kommer landa på mitt konto på onsdag (förutom studiebidraget). Jobbigt tänkte jag och insåg att min försenade lönerapport för januari inte hann tas in i systemet. Jippi tänkte jag när jag insåg att nästa lönen kommer vara lite större...

En semla i min ensamhet ska det bli nu

Måndag

Helgerna går så himla fort att jag aldrig hinner sätta mig vid datorn och knåpa ihop ett litet inlägg. Största händelsen i helgen får tillskrivas fyra killar som fixade middag åt sina respektive medan vi satt och surrade en gata upp. Ugnsstekt tomat med olivfyllning(?) till förrätt, flygande Jakob till huvudrätt och en mycket god marängsvisch till dessert. Blev väldigt imponerad över deras engagemang. Välkomstdrinken väntade på oss redan i trapphuset, sen blev vi verkligen behandlade som prinsessor hela kvällen. Toppenroligt!

Det blev även middag med mamsen och papsen, jobb och filmsöndag med tillhörande middagpaus med Gustavs familj.

Semlor och handling är det som gäller nu!

Bajsbajsbajsbajs

Note-to-self: Öppna aldrig kursböckerna kvällen före en tenta. Måste du plugga gör det på morgonen och lägg bort böckerna sen.

Har känt mig hur lugn som helst hela dagen, men nu när jag tänkte kolla igenom anteckningar lite snabbt så kommer paniken. JAG KAN INGENTING. Eller jo, lite..men är det nog för att få godkänt? Nu har det ju gått bra på alla tentor hittills och som jag alltid försöker intala mig: En omtenta är inte synonymt med jordens undergång. Bara nästan.

Wish me luck

Söndag

Så har min åkare än en gång styrt kosan söderut och lämnat mig med mina skolböcker. Innerst inne tycker jag ändå att det är bra. Det blir ett bra tillfälle att ta tag i pluggningen, det är ju trots allt bara 5 dagar till nästa tenta.



Ser ni detta specialekipage längs vägen till Åmål så kan ni ju heja!

För- och nackdelar med lastbilsåkandet

En stor nackdel med att åka lastbil är att man måste passa in pisspauserna efter körtidspauserna, vilket inte alltid är helt enkelt. Iaf inte för en med liten blåsa. Och synnerligen inte när man blir toanödig 15 min efter senaste stoppet. Antingen kniper man ihop och sätter ett leende på läpparna eller ber snällt om ett snabbstopp för att lätta på trycket.

En stor fördel med att åka med nån som tillbringat större delen av hemresan i telefon är att man obemärkt kan blunda lite och falla in i drömmarnas värld utan dåligt samvete. Helt underbart när man kan luta stolen helt bakåt och för en liten stund glömma plugget som alldeles nyss gjort en sömnig.

Snart i Söderhamn!

Man ska ha HUSbil

Jaha, då har vi tagit oss till Benders i Bålsta. Imorse blev det lossning av ett sådant här hus på "landsbygden" utanför Uppsala.


Bild från alvsbyhus.se

Varje gång Gustav far med hus blir jag så sugen på att slå upp ett eget.


Bild från sidensjohus.se

Jag fantiserar om ett stort hus med herrgårdsentré, ungefär som det ovan. Huset ska ligga på en platt tomt, gärna med vattenutsikt och nära lokalbusslinjen. Uppfarten ska ha en liten rondell så man kan köra runt och på höger sida om den ska det stå en liten lagård. På vänster sida av rondellen finns en gäststuga som är inredd i gullig, blommig stil. Naturligtvis finns sovrum, badrum och kök på samma våningsplan.

Nu vet jag inte om jag skulle vilja bo i ett stort hus, är för rädd för alla ljud som kan uppstå. Jag kanske ska bosätta mig i en friggebod hemma hos mamma och pappa, det är väl lämpligt för en person på veckan och två på helgen. Eller vad säger du Gustav?

Avstämning i Hudik

På väg söderut i en MAN TGA 480, snorgrön med röda detaljer. Elaka tungor säger att den kan klassas som Ö-viks fulaste åkerifärg. Själv tycker jag att den ser ut som en godis med mycket färgämnen...eller vad tycker ni?



När vi blir lite less på att prata med varandra brukar vi stämma upp i sång/skrik-med-låttext/kattvrål. Sångerna som skrålas här i hytten är allt från Djingis Khan till Vintern rasat ut och När det lider mot jul. Tur att det inte är någon som hör oss...

Nu ska vi in på Glada Hudik och käka lite lunch. Hörs.

Hmm...

Tänk om man kunde ha en fjärrkontroll till sig själv... Då skulle jag välja kanalen som gör att jag kalkylerar för fullt och sen byta kanal och städa. Just nu känns det som att jag zappar mellan kalkylering (väldigt snabb förbi-zappning), Tradera-tittande, ätande osv.

Do not try this at home

Dagens "heta" tips är att inte ställa en varm stekpanna på en plastskärbräda...

På vänster sida har vi Statoil-macken i Nordmaling.

Vad som skulle bli första helgen i Umeå på vääääldigt länge, om det ens har hänt nån gång, blev istället en helg i Ö-vik med tillhörande jobb. Om jag inte har helt fel så blir det säkerligen någon helg i Umeå framöver.

När man åker buss (som jag gör nu) är det väldigt lätt att börja filosofera över livet och dess konstigheter. En specifik händelse som jag har grubblat över, inte för att den är jobbig eller hemsk, men som var lite "lustig" är denna: Jag hade bokat tvättid och slängt in tre tvättar och ställt klockan så att jag skulle gå ner efter en timme och hänga in kläderna i torkskåpet. När jag kommer ner står det en tjej i tvättstugan och ser att tvättmaskinerna går för fulla muggar (borde inte tvätten vara klar nu, var min första tanke). Då har hon tagit ut mina kläder, lagt dom i en sån där tvättkorg på hjul och kört igång sin egen tvätt. Det gjorde mig inte nåt den här gången att hon hade gjort så, men tänk om jag hade haft mer att tvätta?

kära Bullen, får man göra så här? Finns det nån oskriven regel som säger att det är okej att sno ena halvan av ens tvättid?

...

Så fort jag försöker göra nåt annat än att ligga helt still så skakar varenda muskel jag har. Tog mig genom en timme Body Pump. Tycker det är ett giltigt skäl till att ligga i sängen och spana in läget på Facebook. Erbjöd mig att komma på besök hos Lollo ;) så vi får väl se om det blir så eller om sängen får bli min hållplats för kvällen.

Har hört att det är bra att äta efter träning så det är väl vad jag ska försöka göra nu...

Back to reality

Umeå Universitetsbibliotek, nersjunken i en lilla fåtölj/avskärmning. Så ser min tillvaro ut så här innan föreläsning. Helgen har som vanligt svischat förbi, men vad vi har varit aktiva. Ja, inte motioneringsaktiva, men jobb, middagsbjudning i lördags och fixa-och-dona-dag igår.

Det mest anmärkningsvärda är besöket på pärlbutiken Pagoni i fredags. Gustav har tjatat så länge nu att vi ska gå dit(...), så vi lyckades ta oss dit och botanisera en stund (enligt Gustav var vi där i fem timmar). Hursomhelst så var det ett himmelrike för alla som gillar att pyssla. Det fanns pärlor i miljontals, kedjor, smyckestillbehör, allt! Och enligt mig inte särskilt dyrt. Är heltaggad inför nästa pysselkväll för nu har jag laddat upp med en massa småjox som förhoppningsvis blir ett halsband i slutändan.

Gårdagen var också speciell. Från 10 på morgonen hann vi avverka allt vi har sagt att vi ska göra under hösten, typ tvätta stolssitsar, byta knoppar på köksluckor, laga persienn plus att vi hade tvättdag och gjorde ett besök på Clas Ohlsson. Dock var 2/3 av sällskapet som gick dit av det manliga könet som tycker att skruvar-och-grendosor-är-bra-att-ha. Men vi kom därifrån relativt snabbt, dock ska jag erkänna att jag också gillar att gå dit...
Middagen bestod av enorma mängder våfflor med grädde och supergod hemmagjord jordgubbssylt.

Vill sända en liten hälsning till gänget på Kanarieöarna som troligtvis får ligga och sola på stranden idag och dricka en massa goda drinkar. Här är det runt -13 grader, så njut av de dagar som är kvar!

nu till redovisningsbegrepp

Vad är detta?

30/1 2009 23:30 Inspektion av katthälsa på Spinettvägen. Vid den obligatoriska uppföljningen av katternas hälsotillstånd kan vi konstatera att katterna fortsätter upprätthålla god form. Föremålen för inspektionen visar fortsatt förtroende för inspektörerna. Vid rutinkontroll av foderstation kan det konstateras att utfodringen sköts enligt givna direktiv. trots rådande omständigheter kan vi klargöra att djuren uppvisar gott mod. Kontrollanterna från överstan.

RSS 2.0