Kommentar överflödig.


Jag ser det..

SNÖN HAR KOMMIT TILL ÅLIDHEM!


Schysss.

Inlämning av sista caset idag vilket innebär att det är endast tentaplugg som grusar min annars så okomplicerade vardag. Biblioteket är the place to be när det gäller att överhuvudtaget försöka göra lite seriös pluggning. Sitta hemma är dömt redan innan man försöker plugga där. Trots att mitt rum har ungefär samma storlek som en skokartong, så finns det oerhört många saker som hux flux är roligare att göra är att plugga.

Nu har vi just fikat och det blir väl några timmar till, så kanske jag kan släppa detta för idag. Onsdag är lika med tv-kväll!

Rosa band

Det finns många orättvisor i världen och många kanske tycker att det är dumt/konstigt att man "bara" uppmärksammar bröstcancer på det sätt man faktiskt gör. En hel månad är ägnad åt denna sjukdom och just nu är det Rosa bandet-galan. Men jag tycker det är fint. Det är bra. Det är trots allt den cancersjukdom som drabbar flest kvinnor varje år. Jag hoppas innerligt att pengarna som skänks till bröstcancer-forskningen kommer göra att jag och alla andra tjejer/kvinnor kommer slippa denna sjukdom i framtiden.

Har förenat nytta med nöje och ringt på den bil man kan vinna, samtidigt som jag har bidragit med en liten summa.

"Här har han däckat på golvet."

För den som har missat så har Boston Tea Party börjat igen! Och jag sitter och skrattar för mig själv när Fredrik snackar om snefylla, grogg och däcka på golvet för ett gäng dagisbarn.

Måndag

Vårrullarna blev bra! Använde det här receptet utan fläskfärs och med filodeg istället för vårrulledeg. Tänkte ta en bild på vårrullarna, men de försvann så snabbt... :-)

Det är väl ingen som har missat att julen närmar sig med stormsteg, mindre än två månader kvar. Det här med julklappar är ju speciellt också, vem ska man köpa till, vad får det kosta och framförallt vad ska man köpa? Som tur var ramlade en av Gustavs julklappar bokstavligt talat in som ett brev på posten idag. Får se om den håller hela vägen.

Hoppas alla har överlevt första dagen på vecka 44. Vi hörs!

UB-snack

Det här som vissa tycker att man ska göra "Blogga varje dag" är inget som funkar för mig.. :) Så jag bloggar med ojämna mellanrum, men det får alla som orkar läsa ha överseende med.

Helgens skandal inom H-ströms familj är väl den chockerande nyheten att Gustav har snaggat håret (9 mm för att vara exakt). Eller rättare sagt det är jag som har gjort det... Tycker det känns bra att få chocka lite i höstkylan och det växer ju snart ut igen. Fast jag gillar det.
Ska lägga in en fin bild på han senare!

Nu tänkte jag läsa några kapitel innan jag beger mig hemåt (sitter på UB) för att tillaga vårrullar!

Fundering

Var det bara jag och mina kompisar som ringde till varandra och sa "Ska vi vara ilag?", när det hade blivit för töntigt att säga "Ska vi leka?" ?

Pausmusik

Idag är produktiviteten hög på Stippan. Ett gäng i korridoren har fikakväll med en massa kladdkakor, själv gör jag tacopaj! Det är faktiskt ett äkta här-är-min-kyl tillfälle. En lyxig sådan. Får se om det blir köttfärs över så kanske det kan bli en tortillawrap också.

...

Det blev köttfärs över och det blev en tortilla. Ett tips som dock borde finnas på tacokryddspåsar är varningstexten: Gör inga wraps innan ALLT vatten har kokat bort. Det finns en hel del fettdroppar lite överallt i mitt rum just nu. Och nu är jag mätt. Hmm. Får se om det blir nå tacopajsätande ikväll. Annars har jag ju en massa smarriga matlådor!

Tv-kväll med start om en timme. Nu ska jag faktiskt plugga!

"So what I'm still a rock star" är allt i rubrikväg jag har i huvet just nu.

Den här veckan gillas mycket bättre än förra. Sedan några minuter är det redan onsdag vilket innebär att det snart är torsdag och sen fredag! Ikväll blir det garanterat tv-kväll med Bonde Söker Fru, Grey's och Generation Fett.

Igår blev den stora korridorshandlingen äntligen av. Ett mycket bra tips som nån kom på var att samla in x antal kronor från var och en i korridoren för att sedan handla diverse städartiklar. De pengarna resulterade bl.a. i en dammsugare, massvis med rengöringsmedel och ett sop- och moppset. Man får verkligen mycket för pengarna på Rusta. Sen hur länge grejerna håller är en annan sak. Efter att ha invigt dammsugaren i mitt lilla rum, som jag delar med dammråttorna, kan jag ge den många tummar upp. Egentligen baseras mitt betyg enbart på att den kan suga upp damm, vilket är rätt lätt uppnått. Så 199 riksdaler var den allt värt!

Ett litet besök på Godishuset hann vi också med (betalades tyvärr ej av korridorspengarna...).

Vill lyfta fram det norrländska ordspråket(?) som
Oggeboy87 nämnde på sin blogg: "Lita aldrig på nån som inte vet vad en lägda är". Jag tycker den säger allt om den kunskap man bör ha som äkta norrlänning.

Det citatet får börja dagen.
Men nu är det dags att sova. Även en stackars student behöver lite sömn.

God natt på er!

Get down!

EARTHQUAKE! EARTHQUAKE!

Jordbävning i jordbävningsdrabbade(?) Umeå igår. Lite skumt att uppleva. Kände att det vibrerade ovanligt mycket, kändes som en enorm bil som for förbi utanför. Kollade ut och visst var det en bil som körde förbi, men den var inte riktigt så stor... Misstänkte dock inget annat förrän nu då de sa det på nyheterna.

2,5 på richtersskalan är väl ingen större fara. Vore ju taskigt om de skulle bli fler. Nu får vi ju hoppas att det tar 25 år igen också innan det händer nåt!

Efter 14:00 är jag en lycklig gjort-bort-muntlig-presentation-tjej!

Don't go wasting your emotions.

Förutom att jag är dödligt less på att skiva PM, så har denna dag varit riktigt bra. Efter att ha kämpat igenom PM-skrivandet, så kändes det inte mer än rätt att belöna sig med ett biobesök. Tjejerna skulle dra iväg och se den, så det var väl inte mer än rätt att hänga på. Hade ju redan sett filmen ifråga, men Mamma Mia är verkligen en av de roligaste filmerna jag har sett på länge. Den gör mig så glad. Så plus för filmen och plus för att PM:et ska vara inlämnat imorrn, vilket innebär att man kan slappna av i helgen! För på lördag blir det myslördag, med relax Paradisbadet och allt vad det innebär!

Jobberbjudandet som personlig kock åt mig finns fortfarande kvar. Har konstigt nog inga sökande... Skulle dock behövas, den spännande och varierande matlagningen är nåt som får stå åt sidan när man är trött och less på att skriva jobbiga skolarbeten. Det värsta är att skolarbetena kommer följa utbildningen hand i hand under fyra år. Jippie... men jag har iaf tagit mina första 7,5 högskolepoäng. Klapp på axeln.

Saknar min gosegroda, men det är förhoppningsvis mindre än ett dygn tills vi ses. :)

Spännande föremål

Dagens fråga lyder: Vad är detta för föremål?

Gustav har sitt alldeles egna svar...


Punktsnack

Hm, det här med uppdatering av blogg är inte min starka sida.

*Glädjer mig åt att jag klarade första tentan, med nöd och näppe, men det behöver man ju inte säga...

*Är smått nere för att det inte är särskilt skoj att vara veckosärbos.

*Jag borde unna mig annat än Primark-underkläder...som tyvärr lätt blir hål i.

*Skaffa IKSU-kort eller inte, det är frågan.

*Det är tråkigt att skriva PM när man inte får rätt instruktioner, egentligen inte särskilt kul annars heller...

Nä, bättre uppdatering nästa gång. Hörs. Hej

Sökes: Kock som vill jobba gratis.

Gillar mina gourmetmiddagar i form av Euroshoppers fiskpinnar och äkta pulvermos... Högsta möjliga näringsvärde...

Nu blir det tentaplugg för hela slanten innan Grey´s!

E4-snack

Inte så mycket nytt under solen. Middag på O´learys i Uppsala igår. Supergott, men det bästa av allt är att de alltid serverar popcorn innan maten...lite jobbigt då jag har en förmåga att kunna äta mig mätt på popcorn. Som tur var var vi fler som åt, så det var lägligt att hålla igen frossandet.
Uppsala är förresten en trevlig stad, många fina gamla byggnader.

Har äntligen sett Sex And The City-filmen, men den fick mig att må dåligt. Fast det allt blev ju bra på slutet, så då blev Cissi glad igen...

13 mil till Sundsvall och jag borde läsa i marknadsföringsboken.


Lastbilssnack.

Hej, hej, hallå!

Först vill jag tacka alla som tittade förbi igår och smakade på rykande varma kanelbullar. Vi får väl hoppas att det inte är så länge innan vi får träffas sådär igen!


Just nu färdas vi mellan Sundsvall och Hudik, på väg till Uppsala. Hela konkarongen, tre lastbilar, en följebil och två flickvänner.
Kändes en aningen mer spännande att åka med Gustav, som ändå inte skulle sova hemma inatt, än att sitta hemma och sova i kurslitteraturen.




Här har vi fastnat i en bilkö, då halkan har orsakt många bilolyckor i Birstaområdet. 11 olyckor på en timme.
Just där ligger vi och blockerar två filer då folk har en tendens att vilja köra om stillastående bilar i kö. Gustav har en teori om att dessa omkörare tror att bilisterna i kön står i kö för att det är skoj. Detta gör Gustav mycket arg. Nästan-röd-i-ansiktet-arg. :)



Gustav hetsar en omkörare att köra på lite.

Nog om det, igår var det en fin regnig söndag. En söndag som fyra tappra människor skulle spendera med en utflykt till Skallbergsgrottan. Det såg ju trots allt ut att spricka upp/vara bättre väder i inlandet... Tyvärr så sprack det aldrig upp, utan det ösregnade från 11:00 när vi åkte dit, till 18:00 när vi kom hem. Den som har varit där vet att det kanske inte är så lämpligt att vara där när det regnar, men inte är vi de som störs av vädret. Trånga gångar och forsande vatten längs väggar och fötter sammanfattar det hela. Kan säga att jag var rätt glad att jag levde när vi kom upp. Värt att uppleva!

   



Gustav var beredd med pannlampan. Rekommenderas!



Innan vi gick till grottan hade vi tänt en eld i en raststuga som fanns på berget. Så när vi kom tillbaka slog vi på stort och gjorde en wok med kött, grönsaker och nudlar, dock kanske inte riktigt det första man tänker på när man packar fikakorgen...

1 timme till lunch!


RSS 2.0