Usch och fy

Kan nu lägga till en lite jobbig anekdot till min livshistoria. Dagen då jag fick brännskada på benet...av rabarbermos! Skulle koka rabarbersaft innan jobbet igår och när jag skulle hälla över moset till silen så slant den och for på mitt ben och på golvet. Inte särskilt mysigt. Panik och fullständig chock var det första som nådde mig. Var första gången jag ringde till chefen gråtandes... Kan verkligen säga att jag lärde mig av mitt misstag, nu vet jag att man ska skölja det brännskadade området med kallt vatten i 15-20 min, sen använde jag aloe vera-gel, funkade magiskt och så tog jag en Ipren. Så nu är skadan begränsad till det kosmetiska stadiet.

Och nu är jag på väg i lastbil till Umeå för att hämta posten.

Kom och köp, billigt billigt

I helgen började vi fixa lite för loppisen som kommer äga rum den 18-19 juli. För engelsktalande så översätts äga rum inte till owned room, som jag trodde på högstadiet...det heter took place fick jag lära mig...hehe. Anyway, är supertaggad inför loppisen, kommer bli skoj! Därför måste alla komma till Nordingrå då och shoppa loss.

Filosoferade även kring hur friggeboden ska inredas. Såg i en tidning ett rum som hade liggande träpanel och en fondvägg, lite speciellt och mycket snyggt. Blir ungefär som bilden nedan. Vit ska träpanelen va och fondvägg i nån mönstrad marinblå/röd färg kanske? Lite träning inför inredning av framtida husköp är det och mycket roligt att läsa inredningstidningar och fundera. Känns bra att snickarn har godkänt träpanelsförslaget :)


Bild från http://www.styleroom.se/image/scaled/normal/52542-liggande-tr%C3%A4panel.jpg

Uppdatering

Återigen måndag, som inte känns lika ångest som alla andra måndagar, för idag har jag sommarlov. En sollös sommarlovsmåndag. Känns som att solbrännan som krävs för att jag inte ska blekna bort i min klänning till bröllopet inte kommer uppstå på naturlig väg (som den iofs aldrig gör) därför får det bli en brun utan sol-bränna.

På tal om klänningen så fick jag lov att köpa en reservklänning. Har ju varit lite hit och dit med Tradera-klänningen, men när jag provade den igår så blev jag förvånad. Var så inställd på att det aldrig skulle gå att fixa det som var fel, men moster Birgit är fantastisk på att sy, så den känns just nu som första val :). Själv tänkte jag sy en sjal och ett band till klänningen idag.

Min kära Nokia N73 har börjat sin resa mot slutet och därför passade jag på att köpa en telefon till ett mycket bra pris på jobbet. Nokia E66 är numera min ögonsten. Lite tråkig, men rejäl och bra. Tummen upp.

Bild från letsgodigital.org

God morgon!

Har tagit ett fortsatt steg i min utveckling mot att kunna en massa saker... När jag var liten levde jag efter mottot jag-kan-själv och jag kan inte påstå att jag lämnat det mottot bakom mig. Trots att jag ibland blir lite feg för att göra nya saker. Därför är jag glad att Gustav pushar mig att göra lite "vågade" saker, för igår lärde jag mig backa med släpvagn! Inte alldeles okomplicerat, men något man borde kunna. Krävs väl fortfarande lite mer träning, men första steget är taget.

Idag blir det allsysslande, har en lång lista på saker som bör göras och prickas av. Vi börjar med frukost.

Uppsalalalalala

Åker just från den stad där Blondinbella befinner sig för tillfället och spelar in film. Vi är på väg nånstans för att lasta nåt mer. Var en spännande upplevelse att lossa hus på den nya husmässan igår, där fanns bl.a. ett timmerhus med jord och torv på taket! Som att hamna i en tidsmaskin och åka långt tillbaka i tiden. En hel del fina hus fanns där och även några lusthus som kanske skulle intressera en viss husmontörs fru...

Fick agera flytthjälp igår åt Freddan, tänk så roligt det är att hjälpa till och få känna sig användbar. Snabbt gick det med fyra man som hjälptes åt, sen blev det en natt på Solvallas stallområde.

Annars flyter lastbilssemestern på bra, jag broderar som en gammal husmor och Gustav sköter körningen.

Söndagsglad

Sommarlovet flyter på bra, känns som att just lovet är en av de bästa sakerna med att plugga. Sommarlov i tre månader. Sen att alla dagar inte spenderas med att ligga i soffan och slötitta på tv är ju en annan sak. Insåg att min nästa oplanerade helg infaller sista helgen i juli, men då hoppas jag att det blir Yran. Helgen innan skolstarten är än så länge också obokad, om jag inte skulle jobba då? Men man ska absolut inte klaga! Bekymret över att jobba lördagar får tas som en längtan till (förhoppningsvis) bättre tider med ett 8-17 jobb och lediga lördagar. Jag är ju lyckligt lottad med en karl som nästan alltid jobbar lördagar då jag jobbar lördagar. Känns lite mindre jobbigt då.

Idag är jag mest glad. Har gjort så mycket mat att plåt-matlådorna tagit slut och då äger Gustav ändå nio stycken. Då är han glad och då blir jag glad. Har hunnit att fika med svärföräldrarna och pratat loppis. Det blir tokskoj, så då får alla komma till Nordingrå och shoppa! Nu blir det röstning för Gustav och sen cyklar vi till S-vad för lite mat hos mamsen och papsen.

TENTADAGS!!!!

Då var det dags igen. Dagen D. Tentadags. Usch vad jag inte gillar det här. Om man bortser från det så har jag sommarlov om max fem timmar, WOHO!!! Och ledigt i tre veckor innan jobbet sätter igång.

Bjuder på en bild från Yran -07, en kille som borde varit förvirrad när han vaknade... En kort resumé av varför han ligger som han gör; han ville titta på när en kompis skulle sova, tydligen så var han väldigt trött för han tippade som omkull när han somnade, med händerna i fickan...



Lycka till Cissi. Jag ska göra mitt bästa.

Snaaaaart.

Blä, känns som att nån kokar havregrynsgröt i min hjärna, allt är bara en himla röra just nu.



Det här har jag pysslat med idag. Färgpennor och blankt papper.



Och så här ser min bokhylla ut.

Kan jag få ge upp snart?

Fundering

Har en jobbig känsla av att jag känner att jag har grepp om det mesta till tentan. Jobbigt är det för att jag slappnar av lite, dricker en massa te, lyssnar på nya låtar och kollar lite för mycket på internetsidor som inte har något med positionering, varumärken och brand equity att göra. Om man ändå haft en synsk förmåga så man visste vilka frågor som skulle komma på tentan eller tankekraft så man kunde styra vilka frågor han tar med. Ska man hålla det inom rimliga nivåer så vore det ju trevligt med en utomordentlig disciplin, så man sluppit önska om dessa saker. Tack.

Hungrig person sökes. Mat finnes.

Har inlett Projekt: Rumstömning. Försöker äta upp det som ätas kan (och som jag vill) och slänga resten. Ofta har jag problem med tidsperspektiv och har svårt att bedöma när jag köpte saker, men i höstas fyllde jag frysen med nyköpta varor. Har nu gjort en både tråkig och lustig upptäckt, det finns en hel del grejer som legat där sedan dess. Billigt, vitt rostbröd finns kvar, nästan orörd. Sedan jag läste "Den Hemlige Kocken" känns det inte så konstigt att pytt i pannan fortfarande är oöppnad. Eldorados kyckling finns för den som gillar kyckling med mycket vatten i. Tyvärr finns även några av mammas underbara älgkalops kvar, föråt mig av den i höstas och har som inte ätit upp den efter det. Jag lovar mamma, jag ska inte slänga den!

Så, det var en kort resumé av vad min frys innehåller...

I köket har någon korridorsalumn satt upp en urriven sida ur en studenttidning där rubriken lyder: 100 saker som är viktigare än att plugga.

Jag kan nu tillägga: "Undersök vad i frysen som är mer än 9 månader gammalt och blogga om det". Tack.

En doft av sommar



Idag (eller sedan 5 min tillbaka) doftar hytten av liljekonvalj. Även denna gång har Gustav uttryckt glädje över doften de sprider. Roligt att höra en kille säga så...
Pluggningen går fortfarande sådär, lite stress har letat sig in i mitt medvetande, men det vore ju taskigt att få första omtentan nu. Så ett kok stryk borde jag ha om jag inte klarar tentan på torsdag.

Första steget till C-körkortet är taget, hälsoundersökningen är bokad!

RSS 2.0