Hemtentasnack

Mår alla bra idag?

Själv försöker jag skriva lite på hemtentan. Sitter i biblioteket och har just sockerkickat igång mig med en kexchoklad. Rätta mig om jag har fel, men det såg inte ut att vara den största mängden tillsatser i den. Eller är det ett försök för mig att rättfärdiga min konsumtion av kexchoklad? Har blivit något av en tillsatsfascist, men det finns faktiskt saker som jag ogärna vill veta vad de innehåller. Jag vill helst inte veta vad Ahlgrens bilar eller micropopcorn innehåller. Som tur är ingår de inte i min dagliga kost (även om jag skulle vilja det). Däremot har jag inga problem med att veta att pulversåser, pulvermos och rökt skinka innehåller mååånga olika skumma saker.

Något som nästan inte innehöll några skumma tillsatser var Lollos och min utsökta köttfärslimpa som serverades igår. I det här fallet var det mjukosten som stod för några E-nummer, men så gott det blev med den! Till det serverades pressad potatis och varma grönsaker. Mums. Efterrätten bestod av nybakta lussebullar som vi kämpade med på eftermiddagen.

I övrigt börjar jag förstå de som säger att 4 år i skolan kommer gå fort. På måndag är det 1 december och jag har då varit student i exakt 3 månader. Om alla terminer går så här fort så är jag ju snart nyutexaminerad!

And I will love until there's nothing more to live for

Börjar dagen med denna fina text och säger godnatt.

But I will run until my feet no longer run no more
And I will kiss until my lips no longer feel no more
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
And I will love until there's nothing more to live for



Hur man blir av med telefonförsäljare, del 1.

Gustav är inget större fan av telefonförsäljare, men istället för att dissa dom ger han dom mitt nummer. Vanligtvis brukar jag få ett varnande samtal av Gustav innan säljaren ringer. Eftersom jag är väldigt nyfiken kan jag inte låta bli att tycka att det är underhållande att prata med säljaren, mest för att se vilket skiterbjudande de har och hur dom med desperation försöker få en att ta erbjudandet. Har många gånger velat kläcka ur mig var jag jobbar, men hittills har jag inte vågat. Däremot snubblade jag över en tråd i ett forum där någon har skrivit ett otroligt roligt inlägg som lyder så här:

"Det ringde en telefonförsäljare i morse. Han presenterade sig med för- och efternamn och vilket företag han arbetade för. Han ville sälja något telefonabonnemang. Jag sa att jag var upptagen och bad honom ringa upp lite senare.
När han lagt på söker jag på hans namn på internet men hittar inget skoj, så jag ringer folkbokföringen istället och tar reda på hans adress och personnummer. Två timmar senare ringer snubben igen. Det gällde tydligen något specialerbjudande från Tele2. Jag säger att jag tar erbjudandet. Då säger han att han kommer spela in på band ett muntligt avtal. Han börjar med att fråga mitt namn, varvid jag säger mitt namn. Sedan ska jag läsa upp mitt personnummer. Då läser jag upp försäljarens personnummer. Det blir lite tyst i luren några sekunder, men snart fortsätter han med avtalet. Till sist ska jag säga min adress och självklart säger jag då försäljarens adress. Det är tyst i luren i 10 sekunder innan *jag* säger "Då kopplar vi in dig så snart vi kan." Det är helt tyst i 10 sekunder innan försäljaren svarar med "Jag ska inte köpa något abonnemang?" "Kunde du inte sagt det tidigare?" frågar jag. "Onödigt att du slösar min tid så här." Återigen 10 sekunders tystnad och snabba andetag i luren hörs. Sedan hör man bara ett <klick>. Konstig snubbe. Nu tillbringar jag resten av dan med att beställa massa saker i hans namn ur dagens reklamhäften som kom i morse. Hoppas han gillar sin prenumeration på utländska frimärken för endast 99 spänn i månaden."

Nästa gång ska jag också göra så där...

Uppdatering

Måndag vecka 48 och mamma är ett namnsdagsbarn idag! Och imorrn!

Helgen har som vanligt varit fullspäckad på ett mycket bra sätt. Fredagskvällen bjöd på kalas hos Simon i korridoren en trappa ner, tog sedan sista bussen hem till Ö-vik där jag möttes av ett härligt gäng som hade klämt i sig en hel del öl ;-).
Årets första lussebullsbak gick av stapeln i lördags. Så nu har julstämningen infunnit sig och jag lyckades även göra en speciell adventsljusstake, som jag blev mycket nöjd med.
Hursomhelst helgens höjdpunkt var besöket på Höga Kustenbron-hotellet där Häggströms hade släktträff(...). Vi serverades en underbar 3-rätters middag med tillhörande underhållning. Måste faktiskt göra reklam för gruppen som uppträdde. Showbiz kallade de sig och var från Kramfors. Mellan rätterna sjöng de låtar från olika decennier och dansade. Och maten, gud vad gott det var! Rekommenderas!




He dig borta väga.

Senaste dagarna har jag funderat väldigt mycket på det norrländska språket. Det blandas lätt en hel del dialekter på ett universitet. Ibland känns det faktiskt som att norrländskan är ett helt annat språk. Senast idag blev jag medveten om att spisbröd är utrikiska för många svenskar, liksom lägda och lugga. Har alltid Oscars inlägg om det norrländska ordspråket "Lita aldrig på nån som inte vet vad en lägda är" i tankarna när vi börjar prata dialekter på skolan. Jag tycker sörlänningarna ska få gå på språkkurs hos oss häruppe, det finns så många ord som skulle underlätta deras vardag! Förstå vad mycket tid vi sparar när vi säger he istället för sätta, ställa, lägga och när vi inte säger hela ordet som "va het han?", "va säg du?". För att inte prata om hur mycket energi vi sparar när vi drar in lite luft istället för att säga ja!

Släpp in norrländskan i Svenska Akademins Ordlista!

Imorrn är det äntligen fredag och hemfärd till min underbara bättre hälft!  Men först är det grupparbete 8-12 och litteraturseminarie 13-15, känns inte så spännande, är mest less nu och vill bara att det ska vara fredagkväll. 3 seminarier och 2 grupparbeten på en vecka mycket och mitt huvud känns fullproppat av åsikter och argument. Imorrn är det korrefest en trappa ner hos Simpan som fyller år, så jag tänkte hinna med en sväng där innan jag tar sista bussen hem till Ö-vik.

Kunden har (inte alltid) rätt.

Har hittat den ultimata hemsidan för alla som någon gång haft ett jobb som innefattat någon form av kundkontakt.

Kunden har (inte alltid) rätt

Ja ni hör ju vad det handlar om, kundmöten som kanske inte var riktigt optimala. Skitkul!

Reflektioner


Söndag 16/11 i Nordingrå

Veckan har rivstartat och det är redan tisdagkväll. En kväll som har fördrivits på bl.a. Corona där det var tisdagsbuffé med superfräscha sallader. I övrigt så består denna veckas liv av grupparbete och seminarier. Och virkning! Efter att ha köpt Allers Julspecial har det börja klia i mina pysselfingrar och jag är numera sugen på att pyssla med allt möjligt. Jag har stora planer inför julbak och julgodistillverkning. Men just nu är jag näst intill besatt av att virka en fin ljusgrå mössa.

I övrigt är jag mest glad över hur livet flyter på med godkända tentor, roliga kompisar och underbara helger i Ö-vik.

Nån som har nåt roligt att berätta?

Jag gillar djur, speciellt med en god sås.

I brist  på nån större motivation att plugga inför duggan imorrn så bjuder jag på två personliga favoritbilder i kategorin ögonblicksbild/det bara blev så.

Besökte Harrods en dag under min tid i London då det stod några demonstranter utanför. Troligtvis ville jag ha en bild på de i samma bild som Harrods. Första bilden fick inte riktigt med hela budskapet (se första kortet)....











så jag tog ett till kort.....







...då den här tanten fastnade på bilden. Av munderingen att döma, verkade hon inte alls sympatisera med demonstranterna...



Sista rycket nu med plugget...

"Mjölk är för kalvar", citat: Pappa

Jag har en stor fråga till alla mjölkspecialister!
Tänk er detta scenario: Jag äter gröt med mjölk (som köptes igår) kl 9.30, glömmer mjölken framme, en vänlig själ ställer in mjölken i kylskåpet kl. 15:15. Den luktar inget speciellt och smakar mjölk, har det hänt nåt i typ bakteriväg medan den har stått framme? Kan man dricka den hela veckan utan att ådra sig sjukdomar...?

Pimpla cider


Sommar


"Vi blockerar cykelbanan så att alla stör sig på oss."

Vad är det med folk som tycker att det är helt okej att gå 4-5 i bredd på en gång/cykelbana?? Jag är upprörd. Tycker de att man ska cykla i den takt de går i eller vill de visa vem som bestämmer? Blev så less imorse, mycket trafik på cykelbanan och så blockerar de den med sina cyklar, som de inte ens cyklar på... Sen när jag skulle hem var det samma visa igen, men då slog jag på stora gongongen...blev tyvärr inget bra tryck, allt som lät var en fjuttig ringklocka.

Så. Det var dagens två irriterande situationer. I övrigt så har jag ignorerat 900-sidors-boken som stirrat på mig sen jag slutade vid 12. Dagens lyxigaste var lunchen som bestod av vårrullar och ris! Kvällens lyxigaste blir middag hos Maia.

Nya kursen verkar hur som helst skoj. Eller rättare sagt läraren verkar skoj. Han är även författare till jättejobbiga Ekonomi och moral-boken.

Tentasnack

En känsla jag kan längta efter är den man får när man lämnar in tentan. Man plockar ihop sina grejer och lämna tentasalen. Även om man som student aldrig är ledig så är just den där stunden väldigt befriande.

Andra tentan är avklarad och får jag inte godkänt så är det nåt fel. Kände verkligen att jag skrev det jag kunde, eller det mest relevanta av det jag kunde om det här området.

Gomorron, gomorron.

Ännu en dag har grytt.

Idag är en bra dag, förutom det faktum att min bättre hälft är i Ö-vik och jag är här. Det blir det dock ändring på idag, för ikväll är det fest/födelsedagskalas/reunion. Hanna har fyllt år och det innebär fest med långväga gäster. Ogge som numera har Västerås som hemmaort(?) kommer...kanske får vi träffa en hemkommen San Fransisco-bo? Och några Ö-viksbor blir det också!

Gårdagens middag hos Karin var den bästa på länge, supermysigt!

Nu blir det frukost, plugg och tårtbotten-bakning! Hörs.

RSS 2.0