"Mjölk är för kalvar", citat: Pappa
Jag har en stor fråga till alla mjölkspecialister!
Tänk er detta scenario: Jag äter gröt med mjölk (som köptes igår) kl 9.30, glömmer mjölken framme, en vänlig själ ställer in mjölken i kylskåpet kl. 15:15. Den luktar inget speciellt och smakar mjölk, har det hänt nåt i typ bakteriväg medan den har stått framme? Kan man dricka den hela veckan utan att ådra sig sjukdomar...?
Tänk er detta scenario: Jag äter gröt med mjölk (som köptes igår) kl 9.30, glömmer mjölken framme, en vänlig själ ställer in mjölken i kylskåpet kl. 15:15. Den luktar inget speciellt och smakar mjölk, har det hänt nåt i typ bakteriväg medan den har stått framme? Kan man dricka den hela veckan utan att ådra sig sjukdomar...?
Kommentarer
Postat av: Oscar
Jag skulle tro att det antal dagar det tar mjölken att bli dålig i kylen förmodligen blivit färre när mjölken stått varmt och "processen" påskyndats.. :p Men samtidigt håller ju mjölken ibland längre än datumet också.. hehe
Postat av: Mia
ja du, vet inte.. gu va sugen påmjölk ja blev
Postat av: linnea w
lite skit har ingen dött av.
han i fönstret idag lär däremot ha dött av att han sket - med öppen dörr...
Postat av: Johanna
Nördjohanna: mjölk surnar ganska lätt och det känns snabbt igen på både lukt och smak. Känner du däremot inget, är det relativt riskfritt.
Trackback