Första dagen till ända.



Ett litet stopp innan det enorma samhället Trönö, nordväst om Söderhamn. I detta folkrika(...) samhälle fanns, förutom Trönö Livs, en stilig kyrka. Hög tid för alla läsare att ta fram intresseblocket och anteckna: 1998 brann den invändigt och när man byggde upp den tog tydligen pengarna slut för bara hälften av kyrkan är uppbyggd.



Till höger om klocktornet är den del där man låtit bli att återställa kyrkan. Bakom trädet finns den takade delen av kyrkan.



Här är den lilla innergården, som blivit en trevlig plats för utomhusgudstjänster.

Aja, nog om den kyrkliga delen på den här resan.

Vi blev även ivrigt varnade för den intensiva trafiken som väntades i Bollnäs där den årliga Hälsingehambon stundade. Vi tror att vi mötte två cyklister och en fotgängare som kan ha haft samröre med hambon och det fruktade trafikkaoset. Inga andra misstänkta sågs till.

Strax efter Bollnäs blev vi varnade för kor på väg, längs riksväg 50. Vi insåg ganska snart att vi blivit snuvade på konfekten, då korna syntes infångade på väg tillbaka in i lagårn.

Nu ska vi sova, vi har hittat en sjö nånstans mellan Bollnäs och Orsa. (Om mamma läser så står vi bredvid polisstationen.)

fortsättning följer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0