Tips från amatörer.

Nu är det bara några timmar kvar på vår resa och det är väl som Gustav säger, klarar man en sån här resa utan att ha rykt ihop eller blivit less på varann, då klarar man mycket tillsammans.

Vill ge ett litet tips till alla som ska utomlands. Känner man att man inte riktigt behärskar språket kanonbra i landet man besöker, så prova ändå att använda det! Det kan leda till att man slipper betala pant för toanyckel och endast behöver betala parkering för en timme istället för två-tre som det faktiskt blev...sen måste man förstås se lite vilsen och svensk ut också!

Ska man göra en resa som vi gjort, med mycket tid i bilen, så är det riktigt skoj att ha med sig datorn (och gärna mobilt bredband). Dels för att man kan dela med sig av det som händer på en gång, medan det är färskt i minnet. Man slipper återberätta allt i detalj femtioelva gånger till alla i närheten. För vår egen skull har det varit en bra sätt att döda tiden i bilen, men det blir också ett fotoalbum där vi noterat det viktigaste innan vi glömt det, tillsammans med roliga detaljer.
Bäst investerade tillbehöret var lugnt omvandlaren från 12 till 230 volt (hade dock varit klockren om den klarat av plattången också).

Blir man duschnödig (det är ju inte så ovanligt), smit in på en camping och låna duschen. Oftast slipper man det dåliga samvetet då det på många ställen kostar en slant att duscha, så ta med en femma och tia då dessa är vanligast i duschautomaten. Var inte oroliga för att bli upptäckta, då det cirkulerar massor med människor dygnet runt.

Gustav rekommenderar att ha Motormännens vägatlas med sig. Förutom att Gustav är konservativ och vill använda en gammal hederlig karta istället för gps, så är den bra för att bl.a. badplatser är utmärkta. Vi samtycker i frågan om att det ena inte behöver utesluta det andra, med gps och karta åker man sällan vilse. Gps:en är utmärkt för att se vart man faktiskt är och inte var man trodde att man var...och kartan ger en bättre översikt än gps:en (iallafall Telia Navigator, som man kör i mobilen) och den fungerar utan ström.

Vilket leder oss osökt in på övernattningsställen. Man behöver verkligen inte slösa bort en massa pengar på att hitta campingplatser och dyl. men är ändå noga med att välja övernattningsplats. Badplatser har varit vår melodi. De ligger oftast en bit från vägen och det är inte så många badgäster på nätterna. Att det ligger en bit från centrum behöver inte vara negativt, det är oftast lugnare och lättare att hitta platser där man är ensam. Gustav gör ett tillägg att i MM vägatlas så är allmänna badplatser utmärkta på kartan.

Tror att det var allt som Cissi hade att säga. För tillfället i alla fall. Hörs. Hej.

Kommentarer
Postat av: Mia, Maia, My

2008-07-20 @ 08:59:12
URL: http://miawiberg.blogg.se/
Postat av: Mia, Maia, My

Wow, hur länge har ni vart borta?? SOm ni har bloggat så känns det som 2 veckor (eller?)

Skönt att ni stod ut med varandra, syrran och jag ryker ihop i bilen från Husum till Ö-vik..

Jasså du (cissi) har kommit in i Umeå.. grattis grattis

Fotnot - den tomma kommentaren är en produkt av för flinka fingrar, eller nått sånt :P

2008-07-20 @ 09:02:32
URL: http://miawiberg.blogg.se/
Postat av: gelfgren

kul att det gått bra för er. Kanske vi möts efter vägen för i morgonbitti far vi till Sundsvall för att "shoppa" med Håkan i tre dagar fast vi ska hinna på ett 50 årskalas också

Vi hörs o ses när ni kommer Bjästa

2008-07-21 @ 23:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0